Jaarlijst 2015: De beste Zeeuwse podia

Welk podium deed het qua programmering het beste?

redactie 3voor12 Zeeland ,

Naast onze jaarlijst met beste optredens, kijken we ook naar welk podium het het afgelopen jaar het best deed. Wie had de beste programmering, het beste publiek en meest memorabele optredens?

1: Kloveniersdoelen, Middelburg
Nooit, nee, nooit zijn we teleurgesteld geweest in de Kloveniersdoelen. Telkens wanneer we langskomen zien we weer een verbluffend optreden dat de vorige weer overtreft. Smutfish speelde een schitterende set en broeder Dieleman presenteerde op magische wijze zijn nieuwe album. Maar er is maar één optreden dat zo’n grote indruk maakte dat het de rest deed vergeten en dat was Mdou Moctar.
 
2: ‘t Beest, Goes
‘t Beest is al jaren een van de betere en gezelligste podia van het land en ook dit jaar was dat geen uitzondering. We hebben geproost op het vijfendertig jarig bestaan, Funfest uitgezwaaid en The Ex weer verwelkomd. Ook hebben we cultheld Tito Larriva zien spelen met Tito & Tarantula, My Baby de zaal zien bezweren, gezien hoe Mark Foggo professioneel het publiek in het zweet liet werken en Otis zijn laatste trommelvlies-slopende set zien spelen. Nog steeds voelt het als thuiskomen in ‘t Beest.
Meest memorabele optreden: Intergalactic Lovers
 
3: Kaffee ‘t Hof, Middelburg
Kaffee ‘t Hof loop je niet binnen voor de grote namen. Je loopt er binnen om volstrekt onbekende, obscure bands te zien optreden en: het is altijd gratis! Elk genre is het afgelopen jaar wel binnen de muren van ‘t Hof vertegenwoordigd, maar ook genres waarvan je niet eens wist dat ze bestonden zijn er ontdekt. Het publiek is er altijd fijn, het bier is er prima en de ontdekkingen zijn altijd weer fantastisch.
Meest memorabele optreden: Gros Oiseau
 
4: Gebouw-T, Bergen op Zoom
Als Brabants podium is Gebouw-T een beetje de ‘brother from another mother’, maar we komen maar al te graag buurten in de zaal met het beste geluid dat we in de buurt kunnen horen! Gebouw-T wist voor ieder wat wils te programmeren: coverbands van Pink Floyd, The Cure, Bob Marley en Slayer (SLAYUUUUHR). Interessante namen als My Baby, Maison du Malheur en oude rotten als De Dijk, Uriah Heep. Daarnaast genoegklereherrie : John Coffey en The Brew zetten de zaal op zijn kop. Het festival in eigen huis, T-Monium, deed het ook goed.
Meest memorabele optreden: Trixie Whitley
 
5: De Spot, Middelburg
De Spot is het afgelopen jaar steeds belangrijker geworden voor lokaal talent. Zo bleef Songs From The Heart steeds volle zalen trekken en konden onder andere Soort van Sven, PEER, Bäsn en The Venues nieuw materiaal presenteren. Maar ook grotere namen als Navarone, DeWolff, Douwe Bob, The Kik stonden in de Spot. 
Meest memorabele optreden: Wovenhand