Trixie Whitley sluit tournee in Gebouw-T met verve af

Gents/Amerikaanse zangeres saved the best for last

Joyce de Nijs ,

Vanavond staat Trixie Whitley in Gebouw-T, Bergen op Zoom. Het is het laatste concert van haar tournee, die ze samen met vaste support-act Echo Beatty doet.

Echo Beatty is een Antwerps duo, bestaande uit gitarist/zangeres Annelies van Dinter en Jochem Baelus op (bas-)gitaar, percussie, eigengemaakte instrumenten en synths. Samen klinken ze als een volledige band met uiteenlopende, eigenzinnige nummers. Best te omschrijven als pop noir, soms wat experimenteel. Van Dinter zingt loepzuiver met een heldere stem. Hun set die vanavond gespeeld wordt zit muzikaal sterk in elkaar. Klein minpuntje: De teksten zijn soms wat moeilijk te verstaan, maar dat maakt het optreden niet minder aangenaam. Met hun eigen geluid en stijl past Echo Beatty prima als support-act van Trixie Whitley.

Altijd vol oprechte emotie

De 28-jarige Gents/Amerikaanse zangeres, Trixie Whitley brengt binnenkort haar tweede album uit, 'Porta Bohemica'. Het album is opgedragen aan haar pasgeboren dochter. De dochter van Amerikaanse muzikant Chris Whitley speelt solo sinds 2013. Whitley's stijl is laid back en soms wat donker, warm en vol dynamiek. Ook in de rustiger nummers weet ze swing te brengen. Ze zingt zowel gevoelig als ruig, zoals bijvoorbeeld in 'Breathe You In My Dreams', en dat doet ze altijd vol oprechte emotie zonder een valse noot. De sfeer in de zaal is dan ook opgetogen, het publiek geniet zichtbaar. Na een indrukwekkende set met haar bekende songs als 'Never Enough' en 'Fourt Corner' (titelsong van haar eerste cd) geeft ze tot groot plezier nog een toegift. Muzikant Whitley beheerst naast een prachtige stem en mooi gitaarspel, ook het drummen. Tijdens ‘Need Your Love’ kruipt ze achter het tweede drumstel. Het lukt haar om samen met haar band Gebouw-T omver te spelen. De avond sluit ze af met de nieuwe single 'Soft Spoken Words'.
 

Verrassend veel pit

Een bomvolle zaal in Gebouw-T was zichtbaar geroerd en luisterde bijna ademloos naar een prachtig optreden van Trixie Whitley en haar band. Ze weet het publiek in haar muzikale reis te raken. Het was dan ook genieten van een sterk optreden met verrassend veel pit. Whitley heeft zich tijdens deze laatste show van de tour van haar beste kant laten zien.