De programmering bij de podia komt langzaam maar zeker weer op gang. In Podium De Piek in Vlissingen staan JP de Klerk en Ruben de Keijzer op de bühne. De organisatie heeft ervoor gekozen om niet op volle capaciteit te draaien, zodat er nog voldoende bewegingsruimte overblijft en de bezoekers kunnen wennen aan het ‘normale’ concertbezoek.

Allereerst de Vlissingse Ruben de Keijzer. Normaliter staat hij met band op de bühne, maar vanavond warmt hij solo het publiek op. Van John Lennons' ‘Imagine’ tot de titeltrack van zijn plaat ‘Bottle to the Bottom’. Zijn set komt wat rommelig over, al steken we het maar op gewenning en dat de afgelopen periode zwaar viel voor de gehele sector, en dus ook Ruben de Keijzer als beroepsmuzikant. Nieuwe muziek is in aankomst, dus daar wachten we met smart op. Wat hij nu tijdens zijn gig brengt, klinkt goed.

Headliner vanavond is voor JP de Klerk uit ‘Vlissingen Noord’, ook wel Middelburg genoemd. Meteen komt de vraag nog op vanuit de zanger zelf, of die vete nog steeds gaande is. Blijkbaar valt dat wel mee, aldus een korte rondvraag. Het publiek bestaat voornamelijk uit vrienden, bekenden, oud-klasgenoten en muziekliefhebbers uit voornamelijk Vlissingen en Middelburg. Herkenning is er in de teksten die gaan over steden en dorpen in de omgeving, Zoutelande, Vlissingen, Middelburg, en ver daarbuiten, zoals zijn geliefde Parijs en New York. Met zijn ‘Zeelandicana’ zoals dat in de PZC gekscherend werd omschreven, speelt de band meer de Americana gemixt met de sound van Bruce Springsteen. Een mooi moment is als ‘Hou Vol’ wordt ingezet. Hij omschrijft een normaliter bruisende vrijdagavond in Middelburg, maar tijdens die pandemie, trof hij de stad als droevig, lege straten en allesbehalve een opperbeste stemming. Gelukkig is het beter en met zo’n “kop-op-schouders-eronder-lied” kan de stad er weer tegenaan. Men zingt mee, klapt mee, gaat met JP en zijn band in discussie; kortom van alles wat en De Klerk maakt het zo tot een huiselijke sfeer. Het publiek wilt nog meer horen, maar na een toegift van twee nummers is het toch echt gedaan. De Zeeuwse muziekscene kan een mooie Zeeuwse naam aan het rijtje toevoegen; BLØF, Racoon, Danny Vera, broeder Dieleman én JP de Klerk.

Ruben de Keijzer

JP de Klerk

JP de Klerk

JP de Klerk

JP de Klerk

JP de Klerk

JP de Klerk

JP de Klerk

JP de Klerk