De oliebollen en champagne zijn op, de kater is ondertussen ook geweken. Het nieuwe jaar begint goed! In januari kunnen we onder andere gaan genieten van de ep release van RoMi Cage in de Spot, slaan Middelburgse muzikanten de handen ineen tijdens Herbergen in de Zeeuwse Concertzaal en brand in Gebouw-T de T-Strijd los.

Wij hopen dat iedereen een goede jaarwisseling gehad heeft, en willen jullie een goed en muzikaal 2018 wensen. Ons goede voornemen komt in de vorm van dit artikel, dat maandelijks zal gaan verschijnen, waarin we kort terugblikken op de muzikale hoogtepunten van afgelopen maand en een paar concerten van de komende maand uitlichten.

In december hebben we jullie laten stemmen op de zeventien beste nummers uit Zeeland en omstreken. Het resultaat is een fantastische lijst aangevoerd door het prachtige ‘Trees’ van Altobelli. Ondertussen verkoos de redactie van 3voor12 Zeeland Intergalactic Lovers in ’t Beest tot beste concert van 2017 en werd de supervette show van WHITE op Vestrock de beste festivalact. Kortom, het was weer een prima jaar voor de Zeeuwse muziekscene, en we hopen dat 2018 minstens net zo gaaf wordt.

Januari zet meteen de toon. Popduo RoMi Cage releaset donderdag 11 januari de nieuwe ep ‘Home’ in De Spot. ‘Home’ is geproduceerd door Martijn Groeneveld, die ook gewerkt heeft voor Blaudzun, Ronde en Kensington. De twee in 2017 uitgebrachte singles, ‘Where Do You Go’ en ‘Hope Rises Like Dust’, zullen ook op de ep staan. We verwachten dan ook een supergave plaat. Op de avond zelf zal RoMi Cage uiteraard de nieuwe nummers spelen, maar ook nummers van het debuutalbum zullen langskomen, waarbij de hulp wordt ingeroepen van Zeeuwse gastmuzikanten. De avond wordt compleet gemaakt met SOLOF en Mario Hill.

Ook op donderdag 11 januari vindt het nieuwjaarsconcert van Herbergen plaats in de Zeeuwse Concertzaal. Herbergen begon als een samenwerking tussen de muzikanten Peter Slager (BLØF), Broeder Dieleman, de fotograaf Marijn Kluijfhout en grafisch ontwerper Marieke van der Perk. Dit bijzondere project combineert beelden, letters, woorden en muziek die een bijzondere kijk moeten bieden in de ziel van Middelburg. Het nieuwjaarsconcert biedt naast Peter Slager en Broeder Dieleman het podium aan VanDryver en Douwe Eisinga, en ze hebben alle vier ook nog eens begeleidende muzikanten én UND NUN uitgenodigd. Het belooft een unieke avond te worden.

In Gebouw-T brand deze maand de T-Strijd los. Vanaf 12 januari zal voor vier weken elke vrijdagavond in het teken staan van T-Strijd, een bandwedstrijd voor muzikanten uit Zeeland, West-Brabant en Antwerpen. Van rock tot hiphop en van pop tot reggae, alles komt langs. Zeeland wordt vertegenwoordigd door Treehook, de Hobbyisten, The Havanas, en Hunterstreet. Elke avond biedt een gevarieerd aanbod aan bands, dus er is altijd iets dat in je straatje past.