De top van de Nederlandse muziekscene vind je ook op Vestrock. Voor gillende gitaren gaan we naar DeWolff, voor superpop gaan we naar Jett Rebel en om betoverd te worden is er Eefje de Visser.

Jett Rebel

De verwachtingen van Jett Rebel liggen inmiddels behoorlijk hoog, maar gelukkig stelt de afsluiter van dag één van Vestrock niet teleur. Frontman Jelte wordt aangekondigd als beste Nederlandse live-act, een flamboyante rockster met een geweldige stem en fantastische gitaarcapriolen, en vooral heel erg sexy. De show begint met een instrumentele, sjokkende, bluesachtige introductie waarmee de band het publiek verleidt. Vervolgens barst het los: Jett Rebel is niet van plan zich in te houden vanavond. Jelte weet precies wat hij moet doen om het publiek te pleasen, en doet dit dan ook met zelfvertrouwen en iets wat toch wel een beetje op arrogantie lijkt. Hij is een geboren performer met een flinke dosis sterallure.

Gelukkig zijn Jelte en zijn bandleden, die ook meer dan eens in de spotlight worden gezet door hun leider, stuk voor stuk topmuzikanten. De nummers die op de albums van Jett Rebel al degelijk klinken worden prima uitgevoerd in de vorm van een meeslepende performance. Jelte is klaarblijkelijk alles behalve blij met een regelmatig terugkerende feedback en lijkt al gauw uit het veld geslagen door de technische fout. In de tweede helft van het optreden zakt het geheel al een beetje in, en Jelte’s frustratie werkt daar niet aan mee.

Met de laatste paar nummers besluit de band dat ze het er niet bij willen laten en toch nog even alles in te zetten om een goede indruk te maken op het publiek. Ze schieten inderdaad snel weer de lucht in met hernieuwde energie, en maken alsnog waar wat er van de band verwacht wordt. De lofzangen zijn niet onterecht, Jett Rebel is inderdaad een flamboyant, meeslepend, onweerstaanbaar, en heel erg sexy. ​(LL)

Jett Rebel

Jett Rebel

Eefje de Visser

Nog een artiest van Nederlandse bodem die op Vestrock een aantal fans verzamelt is Eefje de Visser. Ze staat al bekend als een intrigerende schrijfster die met haar liedjes een betoverend effect heeft op haar luisteraars. Haar teksten zijn mysterieus en poëtisch, en haar instrumentatie atmosferisch en gelaagd. Hiermee sluit ze perfect aan op de twee voorgaande acts, Close Talker en Palace Winter, die eerder op de dag in de Tent optraden.

De creatieve geest is belichaamd in een lief, bescheiden, en verlegen meisje. Het is jammer dat ze toch nog een beetje mompelt en haar mooie teksten niet helemaal tot hun recht laat komen. De fans kennen de teksten inmiddels wel en worden zalig meegevoerd, maar de toevallige voorbijganger krijgt niet alles mee. Het publiek aanspreken tussen haar nummers door, zonder het medium van haar muziek, vind ze al helemaal moeilijk. Beleefd bedankt ze haar bezoekers voor het luisteren, en onhandig kondigt ze na het spelen van een liedje dat ze met haar armband is komen vast te zitten in haar gitaar.

Haar optreden op Vestrock was het laatste van dit jaar voor Eefje de Visser. Met haar muzikanten duikt ze gauw weer de studio in om een nieuwe plaat op te nemen, waarop ze haar creativiteit wél ongeremd kwijt kan. (LL)

Eefje de Visser

Eefje de Visser

DeWolff

Terwijl de brandende zon van het hoofdpodium een oven maakt trotseert een grote groep fans de hitte voor de driekoppige psychedelische rockband DeWolff. De band die tien jaar geleden met drie tieners ontstond in het zuiden van Nederland staat inmiddels meer dan bekend om hun fantastische live performances. En inderdaad, ook in de stomende hitte van Vestrock weten ze het weer waar te maken. Ook al doen de gitaarpedaaltjes van Pablo van de Poel het vandaag even niet (“dat is niet jullie probleem,” aldus Pablo), de drie jonge muzikanten spelen van begin tot eind op het hoogste niveau. Dat de nummers van DeWolff fantastisch in elkaar zitten weten we al lang van de albums, maar op het podium is het werkelijk een magisch tafereel: de setlist is meer dan briljant in elkaar gezet, en de lange instrumentele stukken waarmee ze de nummers flink uitrekken slepen het publiek mee in een muzikale droom. De vele solo’s worden stuk voor stuk feilloos gespeeld, en aan elke explosie van energie gaat een spannende en aangrijpende opbouw vooraf. Wát een band is DeWolff. Als je nog geen fan was (soms gaan de beste bands nou eenmaal even aan je voorbij) ben je dat nu gegarandeerd. (LL)

DeWolff

DeWolff

Meer Vestrock