Aanstaande zaterdagavond is het tijd voor de eerste editie van Plugged in De Spot, Middelburg. Een nieuw concept waarbij lokale dj-acts centraal staan, maar ook ruimte is voor nationaal talent. Medeorganisator Auke van Laar geeft tekst en uitleg.

Het nieuwe jaar start met een nieuw concept voor dance-avonden. Niks staat Plugged nog in de weg om aanstaande zaterdagavond (14 januari) te starten. De bedenkers? Julian Slager (PlusNOW), Jaimy Lageweg (dj Jailo) en Auke van Laar, drie bekende namen uit de Zeeuwse muziekindustrie.
Auke van Laar: “Een tijd geleden zijn wij gestart met Beat Trippin’, een concept van meerdere dance genres, zoals hiphop, dubstep, future bass en trap. De reacties waren positief, maar het publiek wist niet waar het concept Beat Trippin’ voor stond. Veel publiek kwam echter niet op de Beat Trippin’ avonden af. Het roer moest om.”

Het verschil met Beat Trippin’ is dat de focus nu ligt op een beperkt aantal genres, namelijk future bass en trap. Deze genres zijn op dit moment in de VS erg populair en is in Europa ook in opkomst. Zo scoorde Martin Garrix vorig jaar nog een hit met ‘The Name Of Love’, eveneens een future bass-track, en maakt hij onder zijn alter ego GRX ook trap-muziek. Van Laar: “Je ziet dat steeds meer Europese dj’s die zich eerder richtten op house nu de focus verleggen naar future bass en trap. Deze verandering zien wij als kans en belangstelling voor dit soort genres.”

De Middelburgse dj Jailo zal als resident-dj aanwezig zijn tijdens Plugged. Vorig jaar tourde hij door de VS, van San Francisco en Austin tot Orlando en Brooklyn. Hij zal deze avond gaan hosten, samen met andere acts als BESSY, De Manager, E-CRVCK en Larissa Eikenhout. De eerste editie is gratis te bezoeken. Van Laar: “We willen de entreeprijzen tijdens komende edities laag houden, met een interessante line-up van opkomende namen. We bouwen rustig op, maar zetten meteen in op kwaliteit.”

Plugged, zaterdag 14 januari, De Spot in Middelburg. Aanvang: 21.00 uur. Gratis entree.