Letters From Nina die eerder dit jaar nog de juryprijs in de wacht wist te slepen van Spectra, neemt nu helaas afscheid van zijn zangeres. 3voor12 Zeeland sprak met de gitarist Julio Melio, de bassiste Laura Alewijnse, de ex-zangeres Nina de Bruijn en we mochten zelfs enkele vragen stellen aan de nieuwe zangeres.

Jullie speelden al een tijd samen in deze formatie, hoe is deze band zo ontstaan? 
Laura: “We kennen elkaar allemaal van Podium Z, daar hadden we samen gespeeld bij een workshop en daarna heeft Nina de band eigenlijk samengesteld. Zij heeft zelf mensen benaderd en gevraagd om met haar een band te starten.”
Nina: “Vanuit het poppodium is de naam ooit een keer bedacht door één van de begeleiders. Wij zijn hiermee verder gegaan, ook omdat ik alle teksten schreef.”

Waarom heb jij (Nina) besloten om uit de band te gaan?
“Ik studeer nu in Utrecht en wilde me meer gaan focussen op mijn studie, aangezien dit de tweede is. Ik kom dus niet meer zo vaak in Zeeland, waar de band wel is. Het is ook wel zo eerlijk als iedereen zijn inzet even hoog is, anders werkt het gewoon niet. Daarnaast was de inspiratie bij mij even op. Dit hebben we goed besproken en het was ook totaal geen probleem.”  
 

Hoe reageerden jullie op het vertrek van Nina?
Julio: “Het was wel lastig, de kern mist nu. Het laatste wat we samen met Nina hebben gemaakt is de videoclip voor Rest my Mind. Van tevoren had ik wel verwacht dat dit een lastige dag zou worden omdat we al wisten dat ze zou stoppen maar dit viel eigenlijk wel mee.”
Laura: “we hebben het niet gehad over haar vertrek op die dag en we hebben er eigenlijk ook niks van gemerkt voorderest, het was vooral heel leuk om te maken. Het terugzien in de bioscoop met z’n allen was daarbij vooral heel leuk!”

Nina, ga je nog wel verder met zingen en schrijven?
“Ik zal altijd blijven zingen en schrijven. Misschien wil ik in de toekomst nog andere projectjes doen, maar dat kan ik nu nog niet zeggen. Ik zie wel wat er op mijn pad komt.”

Nu dat Nina uit de band is, gaan jullie dan ook de naam aanpassen?Julio: “Uhh.. nee, we gaan gewoon een nieuwe Nina zoeken. Nee in principe willen we de bandnaam niet aanpassen, het staat ook los van Nina als zangeres. We hebben een tijdje een andere zangeres in de band gehad en toen hebben we een tijdje opgetreden als Letters, maar dit klonk toch wat minder leuk. Bovendien hebben we nu ook wel wat bekendheid onder deze naam.” 

De vervanging van Nina zal gaan worden… *tromgeroffel* Cynthia Martens! Cynthia studeert in Tilburg aan de Academie voor Muziekeducatie waar ze opgeleid wordt tot docente muziek.
Cynthia: “Ik zit in mijn tweede jaar inmiddels, daarnaast heb ik mijn hele leven al gezongen en speel ik vanaf mijn 14e gitaar en piano. Ik heb nooit heel veel opgetreden, behalve op de middelbare school. Ik houd enorm van zingen en samen muziek maken en vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Dat is een beetje wat ik van de band verwacht.”

Op de vraag of ze enthousiast was over de samenwerking antwoorde ze “Ja enorm! Er is niks leukers dan samen muziek maken en van elkaar leren.

Gelukkig neemt de band het vertrek van Nina goed op. Als het aan de leden ligt gaan ze samen met Cynthia verder met dezelfde catchy popfolk nummers die we van ze gewend zijn. Hieronder nog een link naar de laatste videoclip met Nina. We kunnen nu allemaal in spanning afwachten hoe de nieuwe nummers van de band gaan klinken met Cynthia.