Op 5 mei vieren we de vrijheid met het Bevrijdingsfestival Zeeland in de binnenstad van Vlissingen. Verdeeld over diverse podia is er voor ieder wat wils. 3voor12 Zeeland geeft een lijst met vijf acts die zeker de moeite waard zijn om te bekijken / luisteren.

1. The Brahms

Het perfecte feel-good bandje is The Brahms op het Sena Performers Stage om 16:00. Het heeft alles wat er van een 3FM Serious Talent band te verwachten valt, inclusief dat ene zomerhitje die je wel mee kunt zingen (‘Golden’). The Brahms doet denken aan Vampire Weekend en Two Door Cinema Club: dansbare indie-pop voor op een zonnige dag.

Hét perfecte feel-good bandje

2. De Staat

Kort maar krachtig: een toekomstvoorspelling van het optreden van De Staat op BFZLD17. Eén van de populairste rockbands van het land staat slechts een halfuurtje in Vlissingen, maar dat zal de pret heus niet drukken. Het vijftal uit Nijmegen zal om 19:00 op het Hoofdpodium een greep uit zijn indrukwekkende oeuvre ten gehore brengen, met krachtige en opzwepende hits zoals ‘Witch Doctor’ en ‘Peptalk’.

Kort maar krachtig

3. Dave Caljouw

Dave Caljouw is een Zeeuwse singer-songwriter uit Arnemuiden en staat al vroeg in de middag, 14.00 uur, op het Malala Plein. Caljouw speelt en zingt voornamelijk eigen werk en covers die een verhaal vertellen. Eerder was hij ook te bewonderen tijdens Songs From The Heart in De Spot, Middelburg. Ook was hij te gast bij het Vrijheidscollege van Eric Corton op de HZ University Of Applied Sciences in Vlissingen.

"Songs moeten een verhaal vertellen."

4. Davy Knowles

Davy Knowles is één van de bluesgitaristen die thuishoort in het rijtje van Joe Bonamassa en John Mayer. De sound die hij creëert hangt tussen Dire Straits en Eric Clapton met een vleugje John Mayall. Zelf noemt hij het rootsrock, wat beter te omschrijven is als bluesrock met rootsinvloeden. Davy Knowles is te zien op het Roosevelt Plein vanaf 21.30 uur.  

Eén van de beste bluesgitaristen!

5. Mike Mago

DJ / producer Mike Mago pakte vorig jaar een wereldhit met zijn ‘Outlines’ en de vocalen van Dragonette. Deze hit kreeg acht miljoen views op YouTube en dertien miljoen streams op Spotify. De Amsterdamse DJ draait zijn sets over de hele wereld en stond vorig jaar nog op Tomorrowland. Mike Mago draait zijn platen om 21.00 uur op het Liberty Dance Stage.

Van Tomorrowland naar Bevrijdingsfestival Vlissingen