Recensie: La Ventura - 2.0 Recensie: La Ventura - 2.0

Sfeervolle EP maakt nieuwsgierig naar het verwachte album

, Esther Kenters

Het is alweer enige tijd geleden dat La-Ventura zijn nieuwe ep 2.0 presenteerde in De Piek. Een uitstekend optreden in een vernieuwde bezetting. Tijd om het nieuwe werk nog eens apart voor het voetlicht te brengen.

Het openingsnummer ‘Carry On’ is catchy en pakt meteen. Zangeres Carla van Huizen houdt moeiteloos stand tussen de strakke aanslagen van de band. Haar heldere stem stijgt mooi boven het metaalgeweld uit. Een sterke track waarmee de band meteen laat horen wat hij kan en dat is best genieten. 

Het tweede nummer, tevens een single,‘As I Lay Dying’, is wat rustiger in afwisseling, een mooi nummer wat opent met een intro waaruit al wat wanhoop doorklinkt. Het thema is dan ook niet heel opwekkend, alhoewel de song vlotjes weggezongen wordt. Goed strak uitgevoerd. 

Track nummer drie, ‘Brave Man’, is wat ons betreft iets te braaf, ondanks een lekkere, ritmische opening en een fijn metalrefrein met een strakke roffel van drummer Stefan Simons. De zang is hier en daar wat te eentonig. Toch een lekker liedje. 

Ep-sluiter `The Great Escape´ is daarentegen een stuk spannender. Een lekker afwisselend tempo, sfeervol afgewisseld met strakke metalslagen. Als gaandeweg de gitaar steeds meer rockgeluid produceert, krijgt het nummer nog meer lagen en wordt het samen met de uitstekende zang een zowaar optimistische optelsom. Samen met openingsnummer ‘Carry On’ de sterkste tracks van deze prima ep. 

De stem van Van Huizen is loepzuiver en nooit schreeuwerig, ze vormt een prachtig contrast met de beukende instrumenten om haar heen. De nummers zitten gebeiteld in elkaar. Je kunt de zorg horen die eraan besteed is en dat levert een strak geproduceerde ep op. Het is uitkijken naar het volledige album dat in 2016 moet verschijnen. Als je liefhebber bent van female-fronted melodieuze metal, is La-Ventura zeker een band om te gaan zien. Lees hieronder onze recensie over de presentatie in De Piek.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland