Vijf redenen om de Popronde te bezoeken

The Grand East, 45acidbabies en Marle Thomson zijn te bewonderen in Middelburg

Redactie 3voor12 Zeeland ,

Donderdag de tiende is het zover: de Popronde in Middelburg. Wij tippen vijf bands die je zeker moet gaan zien. De Popronde opent om 19.30 uur in de Vleeshal en sluit af met een afterparty in De Spot om middernacht.

The Yukon Club
Hun EP-release in Paradiso, Amsterdam was compleet uitverkocht en onlangs is de band verkozen tot 3FM Serious Talent: The Yukon Club timmert hard aan de weg. En deze weg zit vol met hypnotiserende synthesizers, dromerige gitaren en meeslepende vocalen. Liefhebbers van de dansbare elektronica van namen zoals Oscar and the Wolf en The XX kunnen hun hart ophalen in de Vleeshal om 19:30. 

Marle Thomson
De Amsterdamse Marle Thomson weet mensen te omarmen met een stem vol soul en een vleugje jazz, begeleidt met gitaar. Ligt de sound van Sufjan Stevens of Lianne la Havas goed bij je in het gehoor? Dan ben je bij Thomson aan het juiste adres. Marle Thomson speelt haar laatste Popronde gig in De Zeeuwse Jordaan, om 20.00 uur. 

45ACIDBABIES
45ACIDBABIES brengt het feestje dat hun electropunk teweeg brengt naar de Kloveniersdoelen (22.00 uur). Voor liefhebbers van het betere raggen op de gitaren, glitchy electronica en de slopende combinatie van die twee. Stond in het voorprogramma van John Coffey, liet andere Popronde-locaties met zwetende plafonds achter en zoals verwacht zal het in Middelburg ook niet anders zijn. Luister alvast oO0Oo:

The Grand East
The Grand East komt uit het oosten van het land en speelt energieke rock & soul. Onder de oude naam Texas Radio sleepte de band al indrukwekkende gigs binnen zoals de aftershow voor Bob Dylan in de Heineken Music Hall. Met nieuwe naam en nieuwe sound zijn deze jongens niet te missen als afsluiter van Popronde 2016. Een zanger met losse heupen, een orgelkrukje dat bijna bezwijkt onder het enthousiasme en heel veel zwierende lange haren… The Grand East belooft een swingende avond neer te zetten in ’t Schuttershof vanaf 23.00 uur. 

Rilan and the Bombardiers
De Popronde in Middelburg staat bekend om zijn spetterende afsluiter in De Spot. Dit jaar is de eer aan Rilan and the Bombardiers. Frontman Rilan Ramhane komt uit Haarlem en brengt een vette mix van rock en soul mee naar Middelburg. Zowel Radio 6 als 3FM bekroonde zijn werk. In andere steden overtuigde hij al met zijn energieke set, dit moet de ideale funky afterparty worden van een mooie avond muziek.