Online-talentenjacht zet Joe Buck op de kaart

“Amerikaanse Country-zanger Hunter Hayes zie ik als grootste inspiratiebron”

Joris van Moort ,

De uit Terneuzen afkomstige Sjoerd de Buck is hard op weg het doel dat hij voor ogen heeft te behalen. Sinds twee weken maakt hij onderdeel uit van hét elftal van Giels Talentenjacht.

We gaan even terug in de tijd. Joe Buck is geboren en getogen in Oostburg, en groeide op in de voormalige muziekschool in Oostburg, midden in het dorp. Een grote ruimte, omringt met tal van instrumenten en oude langspelers aan de muur. Deze is gevestigd in het ouderlijk huis. Inmiddels zit hij in het laatste jaar van de opleiding aan de Rockacademie in Tilburg met Zang als hoofdvak, waar ook Krezip, Danny Vera en Eefje de Visser hun debuut maakten. 
Afgelopen weekend speelde Buck nog voor zijn ‘thuispubliek’ in Oostburg.
Joe Buck: “Het is twee jaar geleden dat ik een optreden had in Oostburg, dus allerlei bekenden van vroeger en familie kwamen kijken. Een soort van vaste fanbase. En ik zou ook veel vaker hier in Zeeland willen optreden!”

Joe Buck is actief in het country-pop genre, waarin ook (het oudere werk van) Ilse DeLange en de Amerikaanse zanger Hunter Hayes actief zijn/waren.
Buck: “Graag wil ik de country-pop-style nog meer onder de aandacht brengen in Nederland en meer mensen op de hoogte brengen van dit genre! De Amerikaanse Country-zanger Hunter Hayes zie ik als grootste voorbeeld en inspiratiebron.”

Afgelopen voorjaar startte Radio 3FM dj Giel Beelen een nieuwe talentenjacht. Ditmaal niet op televisie maar via YouTube, en auditie doe je in je eigen slaapkamer. Uiteindelijk is er een top 111 gekozen en daarvan weer de beste 25 acts. Sinds PinkPop is Beelen begonnen om de uiteindelijke top 11 bekend te maken.
Buck ziet deze talentenjacht als een mooie stap in de goede richting:
Buck: “In april heb ik auditie gedaan, vanuit mijn slaapkamer. Tijdens een livestream kreeg ik te horen dat ik bij de selectie zat van de top 111!”.
Hierop volgde het schrijven van een liedje met het thema ‘Vrijheid’. Met een optreden op Bevrijdingspop in Haarlem en bij een gig op de Muzikantendag in Amsterdam werd hij uiteindelijk toegevoegd aan de top 25. Bij de A’damtoren in Amsterdam, tijdens de tweede livestream, kreeg Buck te horen dat hij toegevoegd was aan hét elftal vol met talenten. En dit is nog niet alles.
Buck: “Dezelfde dag mocht ik spelen in de ochtendshow op Radio 3FM bij Giel Beelen en speelden we het nummer ‘In my heart’. Later die avond, bij de A’damtoren kreeg ik te horen dat ik bij het elftal zat. Ook het aantal volgers is flink gegroeid en heb ik veel connecties gemaakt met anderen in de muziekindustrie.” 

Het verloop van deze talentenjacht wordt binnenkort duidelijk. Ook brengt Joe Buck binnenkort zijn eerste single ‘Rich’ uit!