Dancetour Goes 2016 is geslaagd!

Zeeuwse opener Aymtas en Release The Bull show van Dirtcaps en Jupiler maken indruk

Tekst: Alexander Bouten Foto’s: Youran Kock ,

Al jaren is er een Zeeuwse stop in het tourschema van Dancetour. De organisatie uit Dordrecht koos dit jaar opnieuw voor de Grote Markt in Goes als toneel van het evenement. Met uiteraard een Zeeuwse DJ Clash winnaar (de DJ contest van Dancetour) willen we niets missen op deze zonnige zondag.

Dit jaar is er een kleine wijziging in het recept van Dancetour aangebracht. De evenementen van de stichting waren altijd voor iedereen toegankelijk en gratis, maar nu is er een minimumleeftijd van 16 jaar ingesteld. De visie van Dancetour die het belang behartigt van gehandicapten was duidelijk zichtbaar gezien het terrein toegankelijk was gemaakt voor o.a. rolstoelen en scootmobiels. Het podium lijkt als vanouds op een speaker met een aantal led-schermen aan weerszijden.

DJ Amyntas (Marvin de Feijter uit Kappelle) won de DJ contest en verrast ons op een zeer positieve manier. Hij is goed in staat om zijn set op te bouwen van melodische deep-house richting de meer populaire en future-house nummers. DJ Amyntas timmert al een aantal jaar aan de weg en werd een aantal maanden geleden nog opgenomen in de podcast van Don Diablo.  

Nog een (oud-)winnaar van de DJ contest is Quincy Wilson. Hij wist in 2015 de eindwinnaar de worden van de nationale DJ Clash. Sindsdien heeft hij steeds vaker kunnen optreden en is hij duidelijk gegroeid in zijn ontwikkeling als artiest. Met een zeer gevarieerde set van trap tot electro-house en twee danseressen weet hij het publiek goed te vermaken.

In de begindagen van Moksi hing een sluier van mysterie om de act heen omdat niet bekend werd gemaakt wie er achter zaten. Tegenwoordig weten we dat de ex-MC van Feest DJ Ruud, Diego ofwel MC DMC, en Samir ofwel Sam O’Neall verantwoordelijk zijn voor de unieke sound. De set van Moksi bevat onder andere tracks van Valentino Khan en DJ Snake maar tot onze verbazing blijkt de sound te underground voor het gros van het publiek in Goes. Dit is jammer want de set zat technisch wel goed in elkaar.

DJ La Fuente staat erom bekend dat hij goed in staat is het publiek aan te voelen en daar weet hij in Goes zeker te bewijzen. Passend bij het heerlijk warme weer brengt La Fuente mensen op muzikale wijze richting een leuke vakantiebestemming door herkenbare vocals zoals ‘Overdrive’ en zorgt voor sfeer door fijne drums. Natuurlijk kennen MC Boogshe en La Fuente elkaar door en door en deze chemie is van toegevoegde waarde voor de show.

Een optreden waar we in het bijzonder naar uitkeken is die van Dirtcaps. Het duo is een samenwerking aangegaan met Jupiler (partner van Dancetour) voor het concept ‘#ReleaseTheBull’. Drummers betreden het podium met olievaten als drums en na het aftellen van 10 tot 0 toont Dirtcaps zich achter de DJ booth. Tot vermaak van het publiek blijken de drummers ook heel goede dansers en gymnasten te zijn. Deze show in combinatie met de herkenbare trap-muziek en wat hardere tracks, gevarieerd met een leuke vocal zoals ‘Put Your Hands Up For Detroit’ zorgen ervoor dat stil staan geen optie is.

Pep & Rash hebben wellicht in Zeeland geen introductie meer nodig. Het duo uit Middelburg en Goes doen het zoals altijd goed voor het thuispubliek. Jordan, het zoontje van Pep, is ook aanwezig bij het optreden en mag zelfs even met de CO2-gun spelen wat er door de glimlach van Jordan heel lief uitziet.

Sick Individuals hebben dit jaar Dancetour afgesloten en de ervaren mannen wisten zeker hoe dat moest gebeuren. Herkenbare big-room house werkt vrijwel overal en ook in Goes weten ze daarmee iedereen enthousiast te krijgen tijdens de laatste set.

Ondanks dat het dit jaar 16+ maakt het qua sfeer geen groot verschil. Helaas komt de drukte pas laat op gang wat erg jammer is voor de vroege acts die wel degelijk een leuke set hebben gedraaid. Vooral DJ Amyntas en Dirtcaps maken veel indruk. Iets meer variatie zou geen kwaad kunnen. Dit jaar is het vooral bij deep-house gebleven. Toch is Dancetour een zeer geslaagd feestje vanwege de gratis entree, de sfeer en de artiesten.