Win kaarten voor Wende

Zangeres slaat nieuwe weg in met ‘the Berlin Sessions’

Redactie 3voor12/Zeeland Foto: Sandor Lubbe ,

3voor12/Zeeland geeft 2x2 kaarten weg voor het concert van Wende op 26 oktober in Gebouw-T.
Met haar laatste album ‘Last Resistance’ slaat Wende een compleet nieuwe weg in. Onder de naam “Berlin Sessions” is Wende momenteel bezig met een clubtour door Nederland.

‘Last Resistance is een topalbum. Het heeft internationale allure. Er zijn in Nederland maar weinig artiesten die kunnen, willen, of durven wat Wende doet. Dat maakt dit album nog uitzonderlijker’. Het is slechts één van de vele positieve recensies na het verschijnen van Last Resistance. Met dat album maakt Wende momenteel een bijzondere clubtour door Nederland.

De clubtour belooft, zowel voor de muzikanten als voor het publiek, een bijzondere ervaring te worden. “Waar we eerder dit jaar, tijdens de Naked Sessions, de muziek heel kaal en klein brachten, gaan we het in de clubs uitbouwen.” Aldus Wende.  “Net als op het album gaan we op het podium live spelen met ‘loops’ (korte, ter plekke opgenomen geluidsfragmenten die ritmisch herhaald wordt). Zo worden deze ‘Berlin Sessions’ een compleet andere ervaring.”

Last Resistance is op zijn beurt doorspekt met electropop en dance met hier en daar een donker randje en op het podium wordt het experiment dus niet uit de weg gegaan. “Het is een hele uitdaging, want als de bassist besluit een loop te maken van zijn rif en ik loop op het zelfde moment mijn stem of de gitaar, dan moet het ook samen nog tot iets goeds smelten. We bevinden we ons in een muzikale speeltuin en dat maakt het heel spannend.”

Voorafgaande aan het optreden dat om 21.30 uur aanvangt, zal de van onder meer OOR en BN DeStem bekende muziekjournalist Willem Jongeneelen de zangeres stipt vanaf 20.00 uur in de foyer van Gebouw-T interviewen. Een selecte groep van maximaal honderd liefhebbers (bestaande uit Vrienden van Gebouw-T en fans) kan daar bij aanwezig zijn. Belangstellenden met een toegangsticket voor het optreden van Wende die avond kunnen zich aanmelden via de website van Gebouw-T (info@gebouw-t.nl).

Wil je bij dit bijzondere concert aanwezig zijn stuur dan voor 15 oktober een e-mail naar prijsvraag@3voor12zeeland.nl . Winnaars ontvangen bericht voor 19 oktober.