Vlissingen viert 10 jaar Groove2Chill

A very happy anniversary!

Tekst: Joyce de Nijs ,

Groove2Chill geeft al jaren te gekke feesten waarbij house en techno de boventoon voeren. In 2003 zijn ze gestart met kleinschalige parties in De Piek en een jaarlijks koning(inne)dagfestijn op de Zware Plaatkwekerij. Ze hebben sinds een tijdje een nieuwe vaste stek: de Timmerfabriek in Vlissingen. Een perfecte locatie; industrieel, strak en toch sfeervol. Vanavond is deze locatie weer omgetoverd tot het domein van hét technofeest van Zeeland en omstreken. 

Funky techhouse
Er staan hier en daar wat terras-heaters om de kou te verdrijven, maar al snel zijn die overbodig als Lance & Donny, een welbekend duo in de Zeeuwse
housescene, het spits af bijten..Het duo draait op vele feesten en staat ook bekend om Natural High, het strandfeest dat zij in 2004 introduceerden aan de Zeeuwse kust. Hun dampende funky techhouse, gemixt met gouwe ouwe clubclassics zorgen voor een goede opwarmer van dit feest. Aan het begin van hun set is het nog vrij rustig, ze gaan ook al om 21.00 uur van start. Toch zijn er wat vroege vogels, de voetjes gaan van de vloer en de sfeer is meteen al relaxed. DJ, producer en eigenaar van het label Manual Music Paul Hazendonk neemt het over. Hij is ook bekend van zijn maandelijkse radioshow, ‘Hazendonk FM’ in de USA (Proton Radio), Rusland (United Radio) en in ons eigen kikkerlandje op 432FM. Hij neigt vanavond wat meer naar melodische (deep)house en draait een wat steviger beat.  

Dansen tot de laatste beat
Ondertussen is er aardig wat volk binnen en staat de tent goed vol met vrolijke feestgangers. In totaal zijn er dik 900 mensen, bestaande uit voornamelijk 20-ers en 30-ers. Mensen kletsen, drinken samen, ontmoeten elkaar en dansen tot de laatste beat. Er heerst een gemoedelijke sfeer. Dit is dan ook niet zozeer een feest van 'kijken-en-bekeken-worden’, maar gewoon plezier maken en lekker los gaan op goeie muziek. Het gaat hier om de gezelligheid en samen een goed feestje vieren, dat is waar Groove2Chill voor staat. 
 
Industrial sounds
Kauffman en Robut Schruns (Johan Verlinde) gaan nog eens wat dieper de
technosound in. Zij zijn zo’n beetje de resident DJ’s van Groove2Chill. Daarnaast actief door het hele land op festivals, parties en zeer geliefd onder de techno liefhebbers. Ze geven de zaal een vette set weg, vol zware beats en industrial sounds met een hoge ‘we gaan nog niet naar huis’ factor. En dat waren de feestgangers ook niet van plan. Ook Egbert LIVE houdt de crowd in zijn greep met opzwepende techno. Hij is al van kleins af aan met muziek bezig. In 2008 bracht hij z’n eerste vinyl uit en gaat sindsdien als een speer. Hij draaide op vele festivals en feesten, en werkte samen met niet de minste artiesten als Carl Cox,  Secret Cinema en Marc Romboy. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een debuutalbum, dus hou dat in de gaten!
Strictly Techno
Flink sluit deze avond af. Als oprichter van Strictly Techno (een Rotterdamse party sinds 1995) en DJ op veel grote én kleinere festivals is hij techno in hart en nieren. Hij draait een rete strakke set. Goeie dynamiek en het loopt als een trein. Kortom, een avond vol genieten voor de technolovers. Goeie locatie, vette muziek en goed georganiseerd. Maar boven alles maken de bezoekers dit tot een uiterst goede jubileumviering en doen ze de naam Groove2Chill zeker eer aan.