Valkenburg & Houg wint voorlaatste voorronde RegioRuis Valkenburg & Houg wint voorlaatste voorronde RegioRuis

Vier beginnende bands strijden voor plaats in de finale van 14 mei

, Tekst: Rene de Dreu Foto's: Ben Willemsen

Valkenburg & Houg wint voorlaatste voorronde RegioRuis

Vier beginnende bands strijden voor plaats in de finale van 14 mei

Tekst: Rene de Dreu Foto's: Ben Willemsen ,

Ook voor RegioRuis nadert de grote finale. In deze derde en voorlaatste voorronde kunnen weer twee namen aan die lijst worden toegevoegd.

Vier beginnende bands strijden voor plaats in de finale van 14 mei

In de derde voorronde van RegioRuis gebeurde het gewoon weer. Drie Zierikzeese tieners komen na een paar maanden uit hun oefenruimte en grijpen de kans om op het mooiste poppodium in hun regio te laten horen wat ze willen en knallen er vol overtuiging in. Het plaatje klopt, de punkmetal staat als een huis en de bandnaam – OkeDoei! – dekt de lading. Drummer Maarten, gitarist Sam en zanger/grunter Jelle hebben in Brogum hun eerste visitekaartje de zaal in geslingerd. Gaan we dus meer van horen … vooral omdat het podium voor deze drie jochies de plek is waar ze zichzelf kunnen zijn. OkeDoei gata met de publiekprijs naar huis. helaas hebben ze niet voldoende stemmen om direct in de finale te komen. Echter maken ze nog kans, door de meeste views/hits te krijgen op hun filmpje op mijndingdoen.nl

 

Een ander trio draait al vanaf oktober vorig jaar mee in het circuit van podia voor nieuwe Zeeuwse bands en sloot dat traject in Brogum voorlopig snoeihard en vol overtuiging af. Het Walcherse Hide This Scum heeft de kans en tijd gekregen en gegrepen een eigen sound te vinden. De nummers staan, de setopbouw klopt en het ziet ernaar uit dat Zeeland een eigen variant op de Foo Fighters in huis heeft. Een band die ook nog eens pakkende alternatieve rocksongs kan maken.

 

Ynfamia kwam naar Zierikzee om te bewijzen dat metal in allerlei gedaanten goed gedijt in Zeeuws-Vlaanderen. En daar valt geen spelt tussen te krijgen. Niks nieuws dus, maar als dat zoals in Brogum gedegen, strak en vol overgave gebeurd is ook hun trash metal variant in staat om alles headbangend te ondergaan. Ynfamia is voor enkele bandleden een side-project naast het al langer opererende Endless Cyclce, maar wel één om serieus te nemen.

 

Tussen al het geweld tijdens deze derde voorronde stond Valkenburg & Houg als de spreekwoordelijke uitzondering op het podium. Een semi-akoestisch duo met een vracht mooie liedjes waarmee je een luisterpubliek moeiteloos omver speelt. Dat luisterpubliek was er niet echt, maar de Britpopachtige melodieën van Tijs (zang en gitaar) en Dave (piano) waren van grote kwaliteit. De kunst van songwriting in combinatie met een goede stem en grote muzikaliteit gaven voor de jury de doorslag om het duo uit te nodigen voor de finale op zaterdag 14 mei in Brogum.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland