The Deaf stort zijn energie De Spot in The Deaf stort zijn energie De Spot in

The Nuclear Brothers hard, snel en smerig in voorprogramma

, Tekst: Andre joosse Foto's: Sjoerd Schunselaar

The Deaf stort zijn energie De Spot in

The Nuclear Brothers hard, snel en smerig in voorprogramma

Tekst: Andre joosse Foto's: Sjoerd Schunselaar ,

Een avond met rock in De Spot. Uit Den Haag de beat band The Deaf en in het voorprogramma onze eigen The Nuclear Brothers.

The Nuclear Brothers hard, snel en smerig in voorprogramma

De drie heren van The Nuclear Brothers begonnen met hun bandje in 2006, via de talentenjachten in het Zeeuwse kwamen ze onder andere op het podium van Klomppop terecht. In 2009 stoppen ze ermee, om vervolgens een jaar later weer terug te komen.

 

Emiel, Michiel en Daan spelen loeiharde speedrock. Vol enthousiasme springen en schreeuwen ze zich door de set. De uit Den Haag meegereisde Toon Moerland, gitarist van Hallo Venray, speelt als special guest een nummer met het trio mee. The Nuclear Brothers spelen hard, snel en smerig. Een speedrock optreden zoals het hoort!

 

In 2007 begint Di-rect’s gitarist Spike zijn eigen hobbybandje The Deaf. Samen met MissFuzz van de recent ter ziele gegane ReBelle en Absent Minded’s drummer Kit veroveren ze al snel het clubcircuit van Nederland. Recent is er een vierde lid aan de band toegevoegd, Magere Mau is de nieuwe toetsenist van The Deaf. Het viertal is net klaar met de opnames van hun debuut cd welke begin april in de winkels ligt.

 

Als het doek van het Spot podium opengaat wordt er gelijk een bak met energie de zaal ingestort. Spring-in-’t-veld Spike zweept zonder moeite het publiek op terwijl toetsenist Magere Mau met orgel en al omvalt van het enthousiasme. Ongestoord speelt het nieuwe bandlid door terwijl roadies het orgel rechtzetten alsof het een dagelijks ritueel is.

 

Al snel verandert de Spot in een groot rockfeest. Het publiek, jong en oud, danst alsof hun leven er vanaf hangt. Aangemoedigd door Spike die met grote regelmaat het publiek inspringt om een dansje te doen met de dames in het publiek. De heren in De Spot staan dan ook hoopvol te wachten totdat MissFuzz een dansje met hun wil wagen, maar helaas.

 

Alle nummers van de band worden enthousiast ontvangen, nergens valt het concert stil. Met hun catchy beat- en garagerock is stil staan ook echt geen optie. Alles lijkt erop dat het hobbyproject een serieuze grote act heeft opgeleverd voor de Nederlandse rockscène. Nog even en Di-rect is die band van “die gast van The Deaf”.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland