Memorabele avond met Peter Pan Speedrock in Gebouw-T Memorabele avond met Peter Pan Speedrock in Gebouw-T

Voorprogramma Otis sterft van enthousiasme.

, Tekst: Cathelijne de Groen Foto's: Monica Salmang

Memorabele avond met Peter Pan Speedrock in Gebouw-T

Voorprogramma Otis sterft van enthousiasme.

Tekst: Cathelijne de Groen Foto's: Monica Salmang ,

Een snoeiharde avond in Bergen op Zoom met Peter Pan Speedrock en het voorprogramma Otis. Moshen en bier gooien, maar er gebeurden ook emotionele dingen.

Voorprogramma Otis sterft van enthousiasme.

In het Bergse Gebouw-T hangt voor de optredens beginnen al een lekker sfeertje. DJ Rockin Robin zorgt alvast voor de juiste stemming met de hardere rock 'n roll plaatjes. Er is al aardig wat publiek, wat zich voornamelijk schuil houdt achterin de zaal bij de bar.

Otis krijgt het publiek een eindje naar voren getrokken, maar de meesten houden toch nog wat afstand. De West-Brabantse hardcorerockers geven alles wat ze in zich hebben. Aan energie ontbreekt het ze niet, werkelijk ieder bandlid knalt alsof zijn leven ervan afhangt. Otis bestaat sinds 2005 en won al enkele prijzen en lovende recensies. Ook vanavond laten ze zien dat ze bloedserieus met hun muziek bezig zijn, en dat verdient toch wel een pluimpje. Het optreden eindigt met de zanger die op zijn knieën herhaaldelijk de laatste tonen uitbrengt wat eeuwig lijkt te duren, maar toch mogen ze het pluimpje houden.

Nog voordat Peter Pan Speedrock begint durft het publiek zich wel voor het podium te begeven nadat ze zich alvast vol hebben gegoten met bier. Peter Pan Speedrock bestaat alweer 15 jaar en speelde in binnen- en buitenland. De bandnaam geeft precies aan wat voor muziek ze maken, namelijk speedrock. Je zou het ook kunnen omschrijven als een mix tussen heavy rock 'n roll, rockabilly, punk en metal. Eén ding is zeker, Peter Pan Speedrock staat garant voor een snoeihard optreden in de hoogste versnelling!

Het publiek is blij als Peter Pan Speedrock zich dan eindelijk op het podium vertoont. Dikke Dennis is er ook gezellig bij. Hij kondigt de band aan en verdwijnt dan weer van het podium. Peter Pan Speedrock gooit zich onmiddellijk in het diepe, de drie bandleden barsten los. Maar niet alleen de bandleden barsten los, ook ontstaat er al gauw een flinke moshpit voor het podium. Er wordt geslagen, gebeukt, gesprongen en met bier gegooid, zoals het een echt rockconcert betaamt. De natte biervloer zorgt er ook voor dat er regelmatig iemand onderuit mietert, maar dat deert niet want daar zijn we tenslotte voor gekomen. Er klinken fijne gitaarsolo's, bulderende bassen en rammende drums.

Halverwege het optreden seint zanger Peter van Elderen naar iemand uit het publiek, of deze even op het podium wil komen. Het is een Vlaamse man die plaatsneemt achter de microfoon en stelt zich voor als iemand die Peter Pan Speedrock al lange tijd volgt. Maar dat is niet de reden dat hij op het podium staat. Hij wil namelijk vragen of zijn vriendin er ook even bij komt staan, samen met een kereltje dat waarschijnlijk haar zoontje is. Eenmaal op het podium vertelt hij dat ze nu twee jaar samen zijn en vraagt haar of ze met hem wilt trouwen. De tranen springen in haar ogen en natuurlijk zegt ze “ja!”. Een emotioneel moment in zo'n heftige show. Ook een mooi gebaar van de band om dit toe te laten in hun show.

Maar nu mogen de emoties weer even opgekropt worden, want Peter Pan heeft nog geen plannen om ermee op te houden. Dikke Dennis komt nog een nummertje zingen en wilt ook iets tegen zijn vriendin zeggen: “DAT JE EEN KRENG BENT!”. De vadsige volgetatoeëerde Dennis schaamt zich nergens voor. Hij struint wat over het podium en schreeuwt in de microfoon die hij ook nog even tussen zijn bilspleet stopt. Als af en toe de moshers een beetje inkakken moedigt zanger Peter ze aan om door te gaan, waar ook netjes naar geluisterd wordt.

Als toegift worden er nog maar liefst vijf nummers gespeeld en dan nóg heeft het publiek er geen genoeg van. Bont en blauw strompelen we weer naar huis, maar het was absoluut een gedenkwaardige avond.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland