Lightning strikes in De Piek met The Sultans of Slide Lightning strikes in De Piek met The Sultans of Slide

Gelegenheids bluesoptreden op hoog niveau

, Tekst: Sandra Burgers Foto's: Rene Kauwenbergh

Lightning strikes in De Piek met The Sultans of Slide

Gelegenheids bluesoptreden op hoog niveau

Tekst: Sandra Burgers Foto's: Rene Kauwenbergh ,

Dichtbij je favoriete muzikant kunnen staan en dan ook nog af en toe een lach van hem in ontvangst nemen……. Dan zit je bij de Piek goed bij The Sultans of Slide.

Gelegenheids bluesoptreden op hoog niveau

The Sultans of Slide; een uniek project dat met "Big Monti" Amundson, Henry Cooper en Franck "Paris Slim" Goldwasser drie Amerikaanse blues-gitaarhelden samen op het podium brengt. Van het begin tot het eind een gesmeerd optreden waarbij de gitaarvirtuozen elkaar completeren tot een volkomen eenheid. Dat eenheid één van de belangrijkste basisprincipes binnen de muziek is, laten deze heren als geen ander horen en voelen. Alleen al de eenheid van toon die ze bereiken met hun samenspel doet deze samenstelling helemaal tot leven komen. Het nummer Lightning Strikes is een voorbeeld uit het repertoire van Henry Cooper waar we die geliefde perfectie in het geluid van zijn slidegitaar horen.

“I told my baby Bye-bye. Bye- bye pretty baby. It's my time to die...” een nummer waarvan de inleiding door Big Monti op een overweldigende manier wordt neergezet. De power die in deze man schuilt, komt naar mijn mening in dit nummer het meest krachtig naar voren. Zo het zweet hem van het voorhoofd stroomt, zo stromen de akkoorden hem uit de handen. Het tempo voert op tot vette rock en roll. “Rock & roll is all but dead”, en dat is het precies waarmee Amundson zijn puntje op de i zet. All but dead!!!

Frank Colt draagt voor de gelegenheid een zonnebril en dat is wel nodig ook want de kracht waarmee hij speelt……… je zou je er nog aan branden zo hot! “The Chigaco Blues for ya”, het volumeniveau wordt nog eens flink open gezet en het publiek wordt bijna tot dansen gedwongen. Niemand staat nu nog stil en het applaus is groot.

De band wordt verder voltooid door de Nederlandse bassist Bart Kamp en drummer Boyd Small. I am standing on the edge of emptyness, een warme ballade gezongen en geleid door Small. Hiermee laat hij zien niet alleen opzwepende drumsolo’s en een vast ritme kan neerzetten, maar dat hij ook over een heerlijk stemgeluid beschikt. Bassist Kamp heeft een typische swing in zijn basloop; het is ook één van de weinige basgitaristen die fysiek aanwezig is op het podium door zijn bewegelijke lijf. Swingen zit hem blijkbaar in het bloed en plezier hebben van muziek maken ook, want dat straalt er zomaar van af.

The Sultans of Slide is een gelegenheidsoptreden op hoog niveau. Een bezoeker merkte op dat het mindere showgehalte in de performance meer dan volledig gecompenseerd wordt door de kwaliteit. En daar ben ik het mee eens: niemand is tekort gedaan, integendeel. Wie de hele avond in de ogen van Big Monti heeft gekeken, heeft méér dan genoeg dikke blues gekregen!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland