3voor12 Utrecht

Le Guess Who? doet proef met tickets voor mensen met een laag inkomen

Festival stelt dagkaarten beschikbaar waarvoor bezoekers zelf prijs kunnen bepalen

Internationaal muziekfestival Le Guess Who? doet de komende editie een proef met tickets voor mensen met een laag inkomen. Het initiatief is speciaal voor degenen voor wie het anders niet mogelijk is om naar het festival te gaan. Le Guess Who? stelt dagkaarten beschikbaar waarvoor bezoekers zelf kunnen bepalen wat ze kunnen betalen.

Le Guess Who? werkt nu al samen met U-pas, voor korting voor mensen met een laag inkomen uit Utrecht, en CJP, voor korting voor Nederlandse jongeren. Met de nieuwe proef wil de organisatie het festival, dat dit jaar plaatsvindt van 7 tot en met 10 november, verder toegankelijk maken voor een breed publiek.

“Dit initiatief komt voort uit het feit dat we horen dat de prijs één van de grootste drempels is voor mensen om het festival te bezoeken”, zegt Barry Spooren, Hoofd Marketing en Communicatie. “Het is volledig gebaseerd op vertrouwen en openheid. Le Guess Who? staat voor het ontdekken van nieuwe geluiden en mensen bij elkaar brengen door middel van muziek. We willen mensen die het festival graag willen bezoeken, maar niet over de financiële middelen beschikken, de mogelijkheid geven dit wel te kunnen doen.”

De aanmeldingen voor deze tickets zijn op woensdag 8 mei open gegaan. De tickets worden vanaf juni verzonden, totdat ze uitverkocht zijn. Meer informatie en het aanmeldformulier zijn te vinden via www.leguesswho.com/celebrate-together.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12