3voor12 Utrecht

Fotoverslag: Beware of Banshees in De Nijverheid

Hopelijk komt de diversiteitspunk-avond nog een keer terug

Je kunt een paar bevriende bands uitnodigen om een avond te spelen, maar je kunt er ook een klein festival in De Nijverheid van maken. Dat laatste deed Rats and Daggers met Beware of Banshees.

Nog voor we een noot gehoord hebben, zien we al dat het woord subtiel vanavond niet valt. We komen binnen door een vulvapoort. Niet lang daarna klinkt de eerste gitaaraanslag met veel distortion van Velveteen Rabbit.

Alle bands vanavond hebben twee overeenkomsten. Het gaat allemaal hard en alle bands hebben leden die zich als vrouw identificeren. Het gaat van de verzorgde post-punk van Library Card via de sludgy punk van organisatoren Rats and Daggers (hoewel de credits voor de organisatie vooral bij frontvrouw Imara liggen) tot de poppy punk van Get Jealous.

Vanwege de strakke planning is het soms snel heen en weer gaan van het podium in de loods van De Nijverheid naar het café voor het tweede podium, waar Black Monsoon en Ioana Iorgu hun opwachting maken Maar dat mag geen klacht zijn. Het zou leuk zijn als deze editie de tweede is een lange reeks van Beware of Banshees avonden.

Onze fotograaf Reinier van Olderen legde de bands in de loods en het café van De Nijverheid vast.

Gezien: Beware of Banshees, zaterdag 11 maart 2023 @ De Nijverheid

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12