3voor12 Utrecht

Vanuit Fort Maarsseveen geeft Kanagawa underground hiphop een podium

In een half jaar kregen al meer dan 25 underground rappers de kans om zich te laten zien met een Fortsessie

Voor jonge Nederlandse underground rappers moest je vroeger bij 101Barz zijn, tegenwoordig moet je daarvoor al een flinke following hebben. Vandaag de dag check je de underground artiesten van de nieuwste generatie bij Kanagawa. Onder die naam geven vier jongens uit Maarssen nieuwe artiesten een podium met een Fortsessie. Ze nodigden bevriende rappers uit en daarnaast worden Spotify, Soundcloud en YouTube voortdurend gescand op nieuwe tracks. De stijlen zijn uiteenlopend, agressievere, maar ook rustig flowende artiesten worden uitgenodigd om een sessie op te komen nemen in de studio in Fort Maarsseveen.

Die artiesten komen uit de provincie Utrecht maar ook uit andere delen van het land. In een half jaar staat de teller nu op 25 Fortsessies. Bijna wekelijks kwam er sinds december vorig jaar een sessie online. In de laatste editie was Valdo uit Amsterdam te gast en daarvoor Pietje de Dood uit Utrecht. Naast de studiosessies hadden hosts yb.Flugel en Yung Bosvruchtenhagel ook vijf podcast-gesprekken en interviews onder de naam Kanagawa:The Wave en gingen ze in In the Lab langs bij een artiest om een kijkje te nemen in de studio.

Elke week iets online zetten is het streven, maar dat is best een opgave af en toe. Cliché maar waar, artiesten zijn niet altijd het duidelijkst qua communicatie. Soms is de studio in het fort helemaal opnameklaar en dan blijkt er toch niks te worden opgenomen. Daarom wordt er vooruit gewerkt, om ervoor te zorgen dat de constante upload-streak in stand kan blijven. Er is nu een kleine pauze ingelast maar vanaf 19 juli is Kanagawa weer live. Op naar de 50 studiosessies!

De sessies zijn te bekijken via YouTube en aankondigingen van nieuwe video’s kun je volgen via Instagram.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12