3voor12 Utrecht

Overvloed Festival: een muziekproject over zaad en bloemen en over vreten

Het Gloren presenteert tweede album Overvloed in EKKO

In april 2010 waren we bij de zeer geslaagde presentatie van Glorie123, het debuutalbum van Het Gloren. Zeven jaar later heeft frontman Floris Schrama een opvolger klaar. Op 28 mei verschijnt zijn tweede album Overvloed. Op Overvloed onderzoekt Het Gloren onze onstilbare drang naar meer; de honger, het vreten, die ingebakken lijken in de mensheid. Het afgelopen jaar heeft Schrama zich teruggetrokken in een groentekasje op het land van zijn vader. Hier overdacht hij zijn eigen leven en schreef hij nieuwe nummers, die hij opnam met de Utrechtse band Servië. In augustus van dat jaar hielden we een beeldinterview met hem.

Overvloed is een rauwe, eerlijke en ongepolijste plaat geworden waarop Het Gloren met veel liefde het heerlijke lichaam van Moeder Aarde bezingt. “Over zaad en bloemen. Over een volmaakte eenvoud. Over een volmaakte schoonheid. Een ode aan de twijfel. Leve Het Leven en leve De Dood!”, zoals Schrama er in het persbericht uitlegt.

Overvloed wordt op zondag 28 mei gepresenteerd in EKKO, tijdens een festival met dezelfde naam waarop absurdisme en poëzie samen optrekken. Op het podium zie je die dag eigenzinnige, beschouwende bands, dichters, singer-songwriters en kunstenaars. Eerste namen op het programma zijn Het Gloren (en de Serviërs), Paul Hoek (ex-We vs Death), Bernke Klein Zandvoort (dichter) en The Avonden.

Te zien: Overvloed festival, zondag 28 mei 2017, 19.00 – 23.00 uur @ EKKO

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12