3voor12 Utrecht

Programma jubileumfeest twintig jaar 3voor12 Utrecht

Plastic Persoon, Schots & Scheef, The Fire Harvest, Ziggy Splynt en een surprise act

3voor12 Utrecht bestaat twintig jaar en dat vieren we. Om te beginnen met een mooi live programma op zondag 14 april in dB’s. Dat is tevens ons laatste event op de huidige locatie van dit iconische podium. Deze middag/avond is het startsein voor een aantal live-events door het hele jaar heen van onszelf en met lokale partners. Daarover later meer, nu eerst het programma voor 14 april.

Er spelen vijf acts in de zaal en de opkamer van dB’s. We hebben daarbij gekozen voor een mix van acts: bands die op verschillende momenten in de afgelopen twintig jaar hun stempel op Utrecht hebben gedrukt, maar ook acts die zeker van plan zijn om dat nog te gaan doen. Tickets koop je hier.

Plastic Persoon
Plastic Persoon is een avant gabber duo dat zowel asociaal hard is als herkenbaar voor mensen die verandering willen. Elke minuut van elke dag tegen de richting in schoppen is vermoeiend, Plastic Persoon is daar het ideale coping mechanisme voor.

Schots & Scheef
De Utrechtse hiphopgroep Schots & Scheef laat de zaal springen met hun vlijmscherpe teksten en unieke rauwe boombap beats. Zowel de beats als de bars van Mokerjong, Missa en De Biltse Ginger grijpen terug naar de 90’s en 00’s, maar zijn overgoten met een modern alternatief sausje.

The Fire Harvest
The Fire Harvest balanceert wonderschoon tussen slowcore, country-noir en post-rock. Deze meesters in het doseren geven hun muziek precies de juiste lading zodat de spanning behouden blijft. Het leidt tot sobere, melancholische songs die je achtervolgen.

Ziggy Splynt
Dreunende drums, snerpende bassen en beklijvende gitaren: dat is Ziggy Splynt. Hun muzikale wereld brengt je tussen postrock en dromerige landschappen. Met grote refreinen, verrassende ritmes, zware gitaarriffs en melodieuze samenzang brengt deze Utrechtse formatie zijn sterk verhalende muziek.

Surprise Act
Wie jarig is trakteert; daarom presenteren we deze (Club 3voor12) Utrecht alumni als surprise act.

Het 3voor12 Utrecht podcastteam en Chuck Barry & Jeroen V zorgen voor de muziek in het café van dB’s.

Te zien: jubileumfeest twintig jaar 3voor12 Utrecht met live acts en dj-sets, zondag 14 april 2024 (vanaf 15.00 uur) @ dB’s. Tickets (€10 online, €12 aan de deur) zijn te koop via de website van dB's.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12