3voor12 Utrecht

Loose Ends kondigt eerste namen aan voor 2024

Derde editie van garagerock/postpunkfestival weer op Beton-T

Garagerock-/postpunkfestival Loose Ends heeft de eerste namen bekendgemaakt voor de derde editie, die net als die van vorig jaar plaatsvindt op Beton-T in Utrecht. DITZ, Ghostwoman, Bowl en HotWax zijn enkele van de acts die zaterdag 24 augustus 2024 gaan proberen om met felle, soms overstuurde gitaren en intense shows de bezoekers aan het moshen te krijgen. In 2023 lukte dat in ieder goed op het festival dat door Friendly Fire en TivoliVredenburg wordt georganiseerd.

“We zijn heel blij dat we Loose Ends voor de tweede keer op het Beton-T terrein kunnen organiseren”, vertelt programmeur Lisa de Jongh. “Het perfecte decor voor een festival vol opkomende acts met een rauw geluid. We hebben nationale en internationale acts geselecteerd waarvan wij denken: dit gaat de toon zetten in garagerock, postpunk en aanverwante genres.”

Eerste namen
De eerste internationale acts komen uit Engeland, Canada, Vlaanderen en Frankrijk. De Engelse noiserockband DITZ is koren op de molen voor liefhebbers van bands als IDLES, Gilla Band en Slaves. Landgenoten HotWax verwerken invloeden uit de jaren ’90 in grungy rocksongs. Londener Master Peace maakt een rauwe mix van new wave, hiphop, rock en een dosis anarchisme. De Canadees-Vlaamse band GHOSTWOMAN ontwikkelde in sneltreintempo van bluesrock naar een gruizig geluid waarin invloeden van A Place To Bury Strangers, The Black Angels en Black Rebel Motorcycle Club zijn te horen. De Vlaamse postpunkers Meltheads waren al eerder in Utrecht te zien en maakten daar veel indruk. Het Franse The Psychotic Monks is een hypnotiserende, duistere mix is van The Jesus Lizard, Sonic Youth en Throbbing Gristle.

Loose Ends heeft ook een aantal Nederlandse acts op het programma. Deze keer zijn dat de Utrechtse postpunkers Bowl en de melodieuze Amsterdamse shoegaze van Hiqpy, die hoge ogen gooide in de Popronde en op Noorderslag. Later volgen nog meer namen.

Loose Ends en Beton-T
Loose Ends vindt voor de tweede keer plaats op het rauwe Beton-T in Utrecht, met een aangrenzend skatepark en weer twee podia waar bands afwisselend spelen. De eerste editie van het festival was in 2019 op de NDSM-werf in Amsterdam.

De ticketverkoop start zaterdag 20 april – op Record Store Day – vanaf 10.00 uur via looseendsfestival.nl en tivolivredenburg.nl. Er is een beperkt aantal early Bird tickets.

Te zien: Loose Ends 2024, zaterdag 24 augustus 2024 @ Beton-T, Utrech

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12