3voor12 Utrecht

Rave voor de Rafelranden trok weer door Utrecht

Feestelijke demonstratie wil het belang van vrijplaatsen duidelijk maken

Voor het tweede jaar trok de demonstratie Rave voor de Rafelranden door het centrum van Utrecht. De organisatoren achter deze rave willen daarmee aandacht vragen voor de zogenaamde rafelranden van de stad, plekken waar onafhankelijke kunst en cultuur mogelijk worden gemaakt. Ze willen het belang van vrijplaatsen in onze stad benadrukken en het gebrek aan ruimte voor initiatieven die niet gedreven worden door winstbejag. Ook moet volgens de organisatie het kraakverbod worden teruggedraaid, omdat vele creatieve en inspirerende ruimtes zijn voortgekomen uit gekraakte plekken. Onze fotograaf Mirel Masic was erbij.

“De demonstratie is er voor iedereen die niet past in de eenheidsworst die Utrecht nu is. Voor iedereen die vindt dat creativiteit meer ruimte moet krijgen en inziet dat Utrecht steeds minder diversiteit heeft”, lichten de organisatoren toe. Met de rave willen de deelnemers hun stem laten horen om samen te demonstreren en raven voor verandering.

Rond 13.00 uur verzamelden zich een bonte stoet aan wagens bij het Wilhelminapark die vervolgens via de Venuslaan, Catharijnesingel, het Vredenburg, de Lange Viestraat en de Nobelstraat naar het Lucasbolwerk trok. De deelnemende wagens bestonden uit Utrechtse partijen zoals Hof van Cartesius, Buurland, Club Pet en Grounded, maar ook uit rafelrand initiatieven uit andere steden zoals bijvoorbeeld Vlammen & Groningse Onderstroom en Kloki + DKH (Amsterdam/Utrecht + Rotterdam). Op de bandcar werd opgetreden door Kraaklustig, Radikal Sisters, Bucket boyz, Apeshit en Hard voor Weinig.

Gezien: Rave voor de Rafelranden, zaterdag 11 mei 2024 @ Utrecht

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12