3voor12 Utrecht

Rex Solet versmelt alternatieve pop en R&B op debuut EP

John Mayer-achtige akkoorden op sfeervolle en diverse ‘Fin’

Door: Martijn Ruytinx 

Producer en songwriter Rex Solet, alias Felix Peterson (21), debuteert met zijn EP Fin. Met drie volledig zelf geproduceerde nummers zet hij een sfeervolle en diverse eerste indruk neer.

De openingstrack ‘Go Up In Flames’ beschrijft op kleurrijke wijze de vluchtigheid van het club- en nachtleven. Het mysterieuze intro van dit nummer vervormt langzaam tot een catchy popnummer met rauw gitaarspel. 

Vervolgens neemt de EP een autobiografische wending. De nummers ‘Hurtin’’ en ‘Scared To Fall’ gaan beide over het einde van een relatie en de gevoelens die daarbij horen. In ‘Hurtin’’ resulteert dat in een hoopvolle neo-soultrack die makkelijk in het gehoor ligt. ‘Scared To Fall’ ontstond nadat hij zijn ex, een paar maanden nadat de relatie verbroken was, tegenkwam op een festival. Hij voelde op dat moment dat hij het er toch moeilijker mee had dan hij dacht. Vervolgens schrijft hij in een halfuur het nummer dat door middel van John Mayer-achtige akkoorden en elektronische drums de tekst draagt.

Fin moet voor Rex Solet het begin worden van een ‘solide’ artiestenbestaan. Solet wil nog alle kanten op met zijn geluid. Dit moet dan dit jaar, in de vorm van drie nieuwe EP’s gaan gebeuren. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht