3voor12 Utrecht

Popronde Utrecht breidt uit en presenteert eerste namen voor 2017

Negen nieuwe locaties en speciaal hiphoppodium

Popronde Utrecht heeft vandaag de eerste namen bekend gemaakt. Daarnaast kondigt de organisatie een uitbreiding met negen podia, een speciaal hiphoppodium en een samenwerking met De Coöperatie aan. Daarmee wordt deze Utrechtse editie van het reizende muziekfestival groter dan ooit.

Nieuwe locaties
Vorig jaar sloten Bodytalk en Back&Fourth al aan als nieuwe locaties, en dit jaar komen daar in de binnenstad Café Brun, Dapp Frietwinkel, Café Fier, ‘t Gras van de Buren en Kytopia bij. Daarnaast wordt er een uitstapje gemaakt naar ZIMIHC in Wittevrouwen en zijn er bij Rotsoord maar liefst drie nieuwe locaties: Camping Ganspoort, Klein Berlijn en LE:EN.

3voor12- en  hiphoppodium in TivoliVredenburg
Het 3voor12 podium is net als de laatste paar jaar te vinden in Het Gegeven Paard van TivoliVredenburg. Uit de selectie die de 3voor12-redactie dit jaar heeft gemaakt kun je daar luisteren naar de dromerige indiepop van Dakota, de dansbare en experimentele pop van Nausica en de aanstekelijke indierock van Pip Blom. Nieuw dit jaar is het hiphoppodium in de Pandora Foyer, waar Amerildo de Krijger, Jowners en Lil MG staan.

OOR podium in Hofman Café
Hofman Café host als vanouds het OOR podium waar je kunt luisteren naar de rauwe en melancholische elektronische indie van BUNGALOW, de door de 80’s geïnspireerde Groningers van LGHTNNG en de persoonlijke liedjes van singer-songwriter Tom Tukker.

De Coöperatie @ Kytopia
Popronde Utrecht werkt dit jaar voor het eerst samen met productieplatform De Coöperatie, dat twee MASTER-acts op het eigen podium in Kytopia presenteert: over Frank Valenza en zijn dromerige popliedjes met psychedelische invloeden heb je al veel kunnen lezen op onze site. Tevens speelt daar de dreampop-college-indierockband Waltzburg, die net een EP heeft opgenomen.

Afterparty in EKKO
Tijdens de avond kun je in EKKO luisteren naar de garagepunkers Charlie & the Lesbians, de catchy ‘ADHD pop’ van EUT en de nieuwe indie-supergroep Korfbal. Vanaf middernacht is daar ook de afterparty met de alternatieve trap/punk mix van Black Acid en verschillende DJ’s.

Te zien: Popronde Utrecht, donderdag 12 oktober 2017

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12