3voor12 Utrecht

Veel warmte op koude wintereditie A Day in the Forest 2017

Van 400 jaar oude liederen naar trippy electro hiphop en modulaire synthesizers

Even dachten we dat we het deze winter zonder A Day in the Forest moesten doen. Gelukkig viel er een opening in de planning van Landgoed de Paltz waardoor er toch een de derde wintereditie kwam. Zoals gebruikelijk spelen de grondleggers van het festival met hun eigen bands en bestaat de line-up verder uit acts uit hun netwerk en/of hebben ze een relatie met de muziekscene uit Soest en Baarn.

De middag begint nog met een iel zonnetje en wordt geopend door Marnix Dorrestein (gitaar en zang) en de klassiek geschoolde zangeres Nora Fischer, die 400 jaar oude liederen naar de huidige tijd hebben vertaald, waarna singer-songwriter Johan Borger in het pannenkoekenhuisje op zijn gitaar kleine liedjes speelt. Alaska Pollock maakt in de kapschuur veel lawaai met hun gitaargedreven electro-popnummers. Terwijl het buiten kouder wordt verhuizen de bezoekers naar het boshuisje voor Aestrid, dat een zeldzaam akoestisch optreden geeft. Zelfs door de geopende ramen proberen de mensen nog een glimp op te vangen. Een sterk contrast met de harde set die ze de avond hiervoor in EKKO speelden, op de verjaardag van Full Spectrum.

Snel langs de goede catering voor warme chocomelk, koffie, glühwein, soep of poffertjes. In de kapschuur zijn Chris Kok & Civil Union ondertussen begonnen aan een set met erg fijne westcoast-pop. Terug naar het kleine huisje waar Willem Wits en Coen Witteveen een try-out doen van een kindervoorstelling die ze hebben gemaakt. Nadat hij snel zijn spullen heeft opgeruimd zien we Wits vlak daarna in de kapschuur bij het mysterieuze FATA BOOM, de hotste act van de dag volgens Marnix Dorrestein die het electro-hiphoptrio aankondigt. Sander van der Hoorn (o.a. The Apologist) sluit de optredens in het boshuisje af met zijn nieuwe project Still the Move, dat vorige week het eerste nummer ‘Nothing I Won't Do‘ naar buiten heeft gebracht. De echte afsluiter is Allert Aalders die met zijn modulaire synthesizer een set verzorgt voor de laatste die-hards.

Foto's: Clio Squadroni

Gezien: A Day in the Forest wintereditie, zondag 5 maart 2017 @ Landgoed de Paltz.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12