3voor12 Utrecht

Wesenwille presenteert eerste single van nieuw album

Utrechts black metal duo tekent contract bij Frans platenlabel

Wesenwille is een relatief nieuwe loot aan de grote Utrechtse black metal-stam, maar bandleden R. Schmidt en D. Schermann nemen vele jaren ervaring mee door het spelen in bands als Grafjammer, Verval, Weltschmerz and Wrang. Deze week heeft de band zijn nieuwe single ‘The Descent’ uitgebracht, de voorloper van het tweede album II: A MATERIAL GOD dat op 12 maart verschijnt. Wesenwille wisselt agressieve en dissonante gitaren en drums af met meer dromerige en sfeervolle stukken. In vergelijking met debuutalbum I: WESENWILLE zegt de band op de nieuwe plaat nog een stuk verder te gaan: de agressieve uitbarstingen zijn meedogenlozer en er is meer ruimte voor de sfeervolle stukken. Ook hebben nieuwe muzikale invloeden hun intrede gedaan in het bandgeluid.

Tekstueel gaat het duo in op de ontwikkeling van technologische en sociale structuren en de effecten daarvan op sociale interactie en menselijke waarden. ‘The Descent’ bevat een voice over waarin een alles bepalende macht (robot?) zijn onderdanen oproept om hard te werken, de productie op te voeren, ongelukken te voorkomen en …. gelukkig te zijn. 

Het tweede Wesenwille album verschijnt bij het Franse Les Acteurs de l'ombre Productions (LADLO), een label dat bandleden R. Schmidt en D. Schermann zelf al jaren volgen. Als de corona pandemie het toe laat speelt Wesenwille in de tweede helft van mei in Nantes op het door het label georganiseerd LADLO FEST II.

Van ‘The Descent’ is een tekst video verschenen die je hiernaast kunt bekijken. De single is ook te vinden op alle digitale platforms.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12