3voor12 Utrecht

#BFU17: Ervaren Blaudzun maakt het festivalpubliek enthousiast

Een muzikant die thuishoort op de Main Stage, en dat weer weet te bewijzen

Eén van de grotere namen van Bevrijdingsfestival Utrecht dit jaar is Blaudzun, die bij het publiek vooral geliefd is om zijn doordringende stem en zijn catchy, maar ietwat sentimentele popsongs. Blaudzun zit nu middenin de releases van zijn laatste plaat ‘Jupiter’, die in drie delen wordt uitgebracht. De tweede plaat van de trilogie kwam op 3 maart 2017 uit en de releaseshow vond plaats in TivoliVredenburg in Utrecht. Op een eerdere plaat stond zijn grootste hit tot nu toe, ‘Promises of No Man’s Land’. 

Zijn kenmerkende stem is door een matige soundcheck bij het beginnummer slecht te horen, maar dit wordt snel hersteld. Rond het vierde nummer wordt de al gevarieerde band versterkt met een trompet, en het publiek is er volop van aan het genieten.

Blaudzun weet het publiek goed enthousiast te krijgen, maar op een gegeven moment wordt het geheel toch wat eentonig. Naast het zoveelste refrein met een hoge dramatische zangstem en harde bassdrum, is in ieder geval de voorste rij wel weer toe aan wat anders. Hierop volgen wat meer up-tempo nummers en er wordt tijd genomen voor wat interactie met de toeschouwers; Blaudzun is overduidelijk een entertainer met ervaring.

Eerder vandaag spraken we hem al over wat bevrijdingsdag voor hem persoonlijk betekent, waarop hij benadrukte dat het belangrijk is om stil te staan bij hoe bijzonder het is dat we nu in vrijheid kunnen leven. “Het is heel moeilijk om je echt iets voor te stellen bij vrijheid als je zelf nooit in een soort van gevangenschap hebt geleefd, of onderdrukt bent geweest. Ik probeer me daar iets bij voor te stellen, en dan denk ik elke dag wel weer: ‘Wat heerlijk om in een gedeelte van de wereld te wonen, waar vrijheid zo normaal is.’” 

Het interview is te kijken via: https://www.facebook.com/3voor12utrecht/ 

Meer foto's van BFU17? Zie ons fotoverslag!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12