3voor12 Utrecht

Crimson Inc. verrast fans met westernfilm

Bandleden duiken in westernrol voor videoclip ‘Cold Black Ground’

De Utrechtse americanaband Crimson Inc. heeft haar zeventig trouwste fans verrast met een rol in de westernfilm 'Cold Black Ground'. De zes muzikanten, op traditionele instrumenten als mandoline, viool en contrabas maar mét elektrische gitaar en drums, duiken geheel in de stijl van het nummer, elk in hun eigen rol van westernacteur. 

De film is uitgebracht als videoclip bij de eerste single van de later te verschijnen EP van de band. De acteurs schikten zich met plezier in de rol van 'Deputy Sheriff,' 'clumsy train robber,' 'toothless rancher' of 'German voice acting.' De film is om budgettaire redenen beperkt tot slechts de aftiteling van een -waarschijnlijk vrij beroerde- western. Maar dat deert de fans niet, zo blijkt uit de reacties op social media. 

Het ontstaan van Crimson Inc. begon met zanger Dikkie de Rooij. In 2013 besloot hij, na in verschillende bandjes te hebben gespeeld, iets met zijn eigen liedjes te gaan doen. Zijn bijnaam ‘Crimson’ leek de meest voor de hand liggende artiestennaam, aangezien zijn achterovergekamde haar en zwarte schippersjas enige gelijkenis toonde met de gelijknamige boef uit Suske en Wiske. Na een tijdje als singer-songwriter gespeeld te hebben, besloot hij op zoek te gaan naar versterking. Dikkie begint te musiceren met rockabillybassist Martijn Klaassen, folkvioliste Annelotte Vonk, de bluegrass en blues spelende Nils Bruijel op mandoline en bluesharp en Jos Wilschut op elektrische gitaar en dobro. De band bracht eerder het album Hold Fast uit en is inmiddels een graag geziene act op Nederlandse folk-, bluegrass- en rootsfestivals, met als voorlopig hoogtepunt het optreden -als enige Nederlandse act- op het gerenommeerde Ramblin Roots festival in 2016.  

Te zien: vrijdag 5 mei 2017 @ bevrijdingsfestival Amersfoort & vrijdag 14 juli 2017 @ dB's

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12