3voor12 Utrecht

Rogue Minor gaat los in de keuken van Rammenas

Utrechtse indierock/emo-band filmt live-video's op ongewone plekken

Een klein jaar geleden lieten we jullie kennis maken met Blanket, dat op zijn debuut-EP dreampop, shoegaze, noise en 90’s indierock combineerde. Die band bestaat inmiddels niet meer. Zanger/gitarist Ab al Tamimi en bassist Melle de Vries hebben echter in de persoon van Mirko Meerwaldt een nieuwe drummer gevonden en samen met hem een doorstart gemaakt onder de naam Rogue Minor. Vandaag presenteren ze de tweede van een reeks video-sessies waarin ze liedjes opnemen op ongewone plekken.

Rogue Minor heeft wel een iets ander geluid dan Blanket. Indie met een fijne emo-vibe die doet denken aan The Pains of Being Pure at Heart of Tiger Jaws is wat je nu vooral hoort. De manier van opnemen kent echter dezelfde DIY-aanpak als bij Blanket: alles is zelf opgenomen op verschillende locaties. De nummers zijn afgemixt door Demian Snel van Terzij de Horde, een bekende uit de hardcore scene.

Voor de video-sessie van het nummer 'Lies' heeft Rogue Minor de nieuwe keuken van vegetarische snackbar Rammenas in oefenruimtecomplex dB’s overgenomen. Sharon en Maureen Vreeburg hanteerden de camera’s, Damian Snel deed het geluid en de video is ge-edit door Ab al Tamimi zelf. De eerste video is opgenomen in de garage van Ab.

Als je dit ziet wil je deze band natuurlijk live aan het werk zien. Dat kan op op zondag 17 juni, wanneer de band een eigen avond presenteert in Brewpup De Kromme Haring. Behalve Rogue Minor zijn er dan ook optredens van Black Monsoon en Sven Agaath.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12