3voor12 Utrecht

Woerden als nieuwste locatie Popronde

“Wij zijn toe aan een nieuw festival gericht op muziek”

Vorige week is het tourschema van rondreizend muziekfestival Popronde bekendgemaakt. Nieuw dit jaar is dat Woerden is toegevoegd aan de lijst met speelsteden. Op zondag 30 september worden de cafés, podia, galeries, kledingwinkels en kerken van de stad voor het eerst overgenomen als festivalterrein.

“Woerden is toe aan een nieuw festival gericht op muziek”, zo vertelt initiatiefnemer Mark van Leeuwen van de Kult Kompagnie. Van Leeuwen heeft eerder Nachtcultuur, Gluren Bij De Buren Woerden en Nachtsessies georganiseerd. Na een aantal jaren is het hem gelukt om het grootste reizende festival van Nederland naar Woerden te halen. “Er is plaats voor, naast de activiteiten die al in de stad plaatsvinden. En bovendien is De Popronde één van mijn favoriete festivals die Nederland te bieden heeft.” Het is een nieuwe mogelijkheid voor de stad om zich op de kaart te zetten als podium voor talent.

Ontdekken
“Het geeft je de mogelijkheid om bandjes te ontdekken voor ze op grote festivals staan”, zo blikt Van Leeuwen terug op vorig jaar waarbij hij Tusky, EUT en Jagd als favoriete acts noemt. “Het zijn allemaal enthousiastelingen met toffe muziek.” De Popronde presenteert jaarlijks circa 140 veelbelovende Nederlandse acts en artiesten. Enkele grote namen als Dotan, Chef’Special, Rondé en Kensington deden eerder voor hun grote doorbraak mee aan dit festival.

Wat kunnen we verwachten?
Van Leeuwen gokt dat de acts zo rond drie à vier uur beginnen en hoopt dat het een mooie zondag wordt, met een mooi zonnetje zodat mensen op het terras kunnen zitten. “Het blijft wel een zondag, dus waarschijnlijk zullen het geen late uurtjes worden. Maar ik hoop dat een aantal plekken wel eindigen met een goed feestje.” 

De Popronde trapt af op 13 september en doet zondag 30 september Woerden aan. Het slotfeest is op 24 november in de Melkweg in Amsterdam.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12