3voor12 Utrecht

Jan Schellink maakt fotoboek met de stickers van dB’s

De sticker geschiedenis van het CAB-Gebouw is vastgelegd

Tijdens de laatste bezoeken aan dB’s in CAB-Gebouw gingen de gesprekken regelmatig over de talloze bandstickers die de wc’s, backstage en andere ruimtes van dB’s zo’n eigen gezicht gaven. “Wat jammer dat die niet mee kunnen naar de nieuwe locatie”, was de meest gemaakte opmerking. Er waren meer mensen die dat dachten, want op een van de laatste dagen kwamen we muzikant Jan Schellink tegen, terwijl hij op de wc - waar anders - foto’s maakte van die stickers.

“Ik heb tussen de tonelen door nog gered wat er te redden was aan beeldmateriaal”, legt Jan uit “en dan heb ik het over de dB’s bezoekers en bands die aldaar stickers hebben geplakt. Denk aan de backstage, de douche backstage, de plee backstage, de ijskast backstage enzovoort. En natuurlijk alle dB’s plees en niet te vergeten bij de uitgang/ingang van dB’s.” Bij elkaar zijn dat zo’n 500 foto’s geworden, van meerdere stickers tegelijk per foto. Jan heeft uit al die foto’s een selectie gemaakt voor een fotoalbum van 35 kantjes op A4-formaat. Dat fotoboek gaat 30 euro kosten, waarvan 10 euro naar dB’s gaat. In het album komt ook een QR code waarmee je online naar de ongeveer 500 stickerfoto's gaat. “Dit is een apart initiatief buiten de al afgesloten crowdfunding om”, licht Jan toe. “Zowel voor het behoud van dit aparte stukje dB’s geschiedenis, alsmede een leuk eurieel gebaartje naar dB’s toe. Alle kleine beetjes helpen immers.”

Je moet het fotoalbum vooruit betalen en na productie is het op te halen bij dB’s. Wanneer het boek verschijnt is nog niet helemaal duidelijk. Voor het bestellen en nadere gegevens kun je mailen naar jajanja@online.nl.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12