3voor12 Utrecht

Stadsfestival U? kondigt volledige programma aan

Meer dan 100 activiteiten in Zuid en West Utrecht op derde editie

Festival U? heeft vandaag de line-up bekendgemaakt voor de derde editie die plaatsvindt op zaterdag 11 en zondag 12 november 2023. Het programma van het gratis toegankelijke stadsfestival van Le Guess Who? is gemaakt voor en met allerlei Utrechtse organisaties “om de creativiteit van de stad in al zijn diversiteit te vieren”.

U? richt zich dit jaar op twee specifieke gebieden in de stad: op zaterdag 11 november ligt de focus op Zuid (Tolsteeg, Rotsoord, Hoograven, Merwede) en op zondag 12 november op West (Cartesius, Werkspoorkwartier). Daarnaast is er ook programmering in het centrum. Het volledige programma van U? 2023 is te vinden op leguesswho.com/u/lineup. Hieronder lichten we voor elke dag enkele onderdelen uit.

Zaterdag 11 november
Kinderboerderij Nieuw Rotsoord wordt door Utrechts collectief (...) Centraal omgetoverd tot PRETPARK!: een magische wereld vol attracties, liveoptredens, opera, lichtshows, workshops, filmvertoningen en meer. Een grote groep artiesten neemt gedurende vijf uur Koffie Leute over voor een estafette-jam met elektronische instrumenten. Naast optreden met COLLIGNON, presenteert Jori Collignon (o.a. C-Mon & Kypski en Skip&Die) een programma bij Beton T met o.a. de Portugese DJ en producer Francisco "Fininho" Sousa en de Braziliaanse singer-songwriter en producer LUIZGA.

Tijdens HALFPIPE PU?NKS kun je door de optredens van o.a. de Utrechtse punkband Apeshit en de Utrechtse hardrock punkband The Getdowns heen skaten. In Nomono's Ambient Hang-out kun je aan de festivaldrukte ontsnappen door te luisteren naar ambient-muziek van Nederlandse bodem. U? bundelt daarnaast de krachten met Le Guess Who? en presenteert in LE:EN een programma met veelbelovende, in Nederland gevestigde artiesten, zoals Nusantara Beat en Library Card.

Zondag 12 november
45ACIDBABIES, die op dit moment een residentie doen als onderdeel van U?, dompelt je onder in hun roze pluche universum in VOGELFREI. IJzersterk, dat opkomt voor jongeren die binnen de huidige jeugdzorg niet de juiste ondersteuning vinden, programmeert in De Havenloods spoken word en movement performances. Samen met culturele vrijhaven NAR presenteren wij een muziekprogramma met Keep Dancing Inc, die eerder samenwerkten met Altin Gün en Palmbomen, Akbaba, een fusie van 90s hiphop en traditionele Turkse volksmuziek, Cocobolo (old-school funk, psychedelische rock en surf-gitaren) en Baby's Berserk (post-punk, new wave en disco).

In Kunsthal Kloof kun je een ontwerp van kunstenaars Elma Cavcic, Rood Kok en Birdguy op je eigen meegebrachte textiel laten zeefdrukken. Theater Utrecht presenteert in de loods van De Nijverheid een reprise van hun theatrale concertvoorstelling PERMANENT DESTRUCTION – Pain Against Fear, waarin de makers een poging doen om af te rekenen met angst als voedingsbodem voor haat.

Te zien: U?, zaterdag 11 en zondag 12 november 2023 @ Utrecht Zuid en Utrecht West

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12