In de achtdelige serie Muziekstad trekt Eva Koreman door het land, op zoek naar de beste muziek. Van Rotterdam tot Eindhoven, van Tilburg tot Zwolle: elke zaterdag staat één stad centraal, waar drie artiesten of bands zich laten horen en zien. Dit is alweer de allerlaatste uitzending, met DeWolff, 45ACIDBABIES en Pieter de Graaf.

DeWolff

Huh, dat driekoppige southern rock ’n roll-monster DeWolff is toch een band uit Limburg? Nee hoor, ze hebben al jaren Utrecht als uitvalsbasis, creëren hier een hele scene om zich heen én brachten laatst hun negende plaat uit, WOLFFPACK, waarop ze zwaarbeladen thema’s aankaarten. Ze laten hun studio zien in een Werfkelder aan de Oudegracht, maar vertellen ook hoe ze met hun rock 'n roll proberen echt wat te zeggen over de wereld om hun heen.

Meer DeWolff op 3voor12 →

45ACIDBABIES

Een van de allerbelangrijkste broedplekken van de Utrechtse scene, dat is natuurlijk de Herman Brood Academie, waarvoor aanstormende muzikanten uit het hele land naar de Domstad trekken. 45ACIDBABIES ontstond daar, een viertal dat hyperactieve rock ’n roll-liedjes maakt. ‘Bubblegum garage pop’, noemen ze het zelf. Kortom: met suikerzoete refreinen, maar ook vol onbesuisde gitaren, spannende synths én geluiden van videogames.

Meer 45ACIDBABIES op 3voor12 →

Pieter De Graaf

Pieter de Graaf is een waanzinnig pianist. Ooit begon hij zijn carrière als toetsenist bij o.a. The Kyteman Orchestra, Wouter Hamel en zijn eigen jazz-trio. Maar langzaam maar zeker raakte hij artistiek verlamd, en hij kreeg zelfs letterlijk RSI. Zo moest hij helemaal opnieuw starten: dat werd een solo-project met geprepareerde piano waarbij hij neo-klassieke muziek maakt met subtiele elektronica. 

Meer Pieter de Graaf op 3voor12 →

alle afleveringen meer

In de achtdelige serie Muziekstad trekt Eva Koreman door het land, op zoek naar de beste muziek. Van Rotterdam tot Eindhoven, van Tilburg tot Zwolle: elke zaterdag staat één stad centraal, waar drie artiesten of bands zich laten horen en zien. Met optredens van onder meer Froukje, Naaz, Goldband, Sophie Straat en SMIB. 

Van de huiskamerstudio naar de oefenruimte, van de snackbar naar de nachtclub en van het schoolplein naar het poppodium: Muziekstad vindt de spannendste artiesten in alle windrichtingen. De artiesten leiden ons rond langs de plekken waar ze hun muziek schrijven, de locaties die vormend zijn geweest en hen inspireren. Ze geven een intiem kijkje in de keuken en treden op in het lokale poppodium. 

In Muziekstad wordt niet gefocust op de namen die al in elke talkshow aanschuiven, maar juist ook op de spannende underground en de artiesten van de toekomst. In Rotterdam ontmoet Koreman de eigenzinnige popartiesten Froukje en Naaz, in Amsterdam gaat ze langs bij het hiphop-collectief SMIB, in Zwolle onderzoekt ze hoe het eraan toegaat sinds Opgezwolle de handdoek in de ring gooide en in Tilburg duikt ze in de moshpit van de heavy gitaarscene.

De serie is gemaakt door 3voor12, het platform voor alternatieve popmuziek van de VPRO. De complete livesessies van de artiesten zijn te zien via: vpro.nl/3voor12. In 3voor12 Radio op 3FM wordt uitgebreid aandacht besteed aan het programma.