3voor12 Utrecht

Flevoland presenteert zijn debuut-EP met een bijbehorende film

Door leegte en vervreemding geïnspireerde liedjes met jaren tachtig vibes

Met een heuse 25 minuten durende film presenteerde de Utrechtse tweepersoons boyband Flevoland in het Louis Hartlooper Complex zijn debuut-EP Taken by the Stream. Zowel de twee eerdere singles als de EP zijn geïnspireerd door de leegte en de vervreemding van het landschap in Flevoland.

“We specialiseren ons op gevoelens van eenzaamheid, leegte en verlangen”, zegt het duo. De muziek van Flevoland is overwegend elektronisch en roept herinneringen op aan synthpop-acts uit het begin van de jaren tachtig: synthesizers, staccato elektronische drums, huppelende bassen en vervormde stemmen. De gitaar heeft een redelijk ondergeschikte rol, maar krijgt in sommige nummers (zoals ‘De Vraag’) ook een prominente plek. De liedjes hebben zowel iets melancholisch als opbeurends. 

De bijbehorende film is een 25 minuten durende audiovisuele reis door de provincie Flevoland, waarin alle nummers van Taken By The Stream aan bod komen. De video heeft de vorm van een reis waarin ieder nummer van de EP gerelateerd is aan een ander aspect van de provincie. De EP en film zijn verschenen op 11 maart 2022. De EP is ook te beluisteren via streaming media.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12