3voor12 Utrecht

Nieuwe dansnacht FLUID maakt intrede in Utrecht

Verscheidene Utrechtse queer community’s zetten samen een safe space neer in WAS.

Het nachtelijke Utrechtse landschap is een dansavond rijker. Door de samenwerking tussen onder andere Queer In Wonderland, club WAS. en Studio Wouter Kuijt is nieuwe dansnacht FLUID geboren. Het feest heeft als doel een sex-positive en open-minded plek te zijn waar iedereen welkom is, ongeacht wat voor ervaringen diegene ook met zich meedraagt. Het is bekend dat WAS. veel aandacht besteedt aan de veiligheid van bezoekers en voor FLUID worden de huisregels extra onderstreept. Dat betekent o.a. niet (voor)oordelen, geen discriminatie tegen wie of wat dan ook en altijd consent vragen. 

Muzikaal gezien gaat FLUID voor elektronisch, met zowel gevestigde dj’s als nieuwkomers van het queer spectrum. Op deze manier hoopt FLUID enerzijds persoonlijke ontdekking te ondersteunen en anderzijds dat iedereen uit de  LHBTQIA+-, FLINTA- en BIPOC-community’s*, zich met elkaar verbindt. De line-up van de eerste editie bestaat uit de Italiaanse dj en producer Lucy, de Deense Mama Snake, het Rotterdamse duo Animistic Beliefs en als laatste Guenter Råler, mede-oprichter van Queer in Wonderland. 

De eerste editie van FLUID vindt plaats op zaterdag 17 september 2022 in WAS.. Tickets kosten €17. Meer info vind je in het Facebook-evenement.

* De term BIPOC staat voor Black, Indigenous and People of Color. FLINTA is een opkomende, relatief nieuwe term uit Duitsland en staat voor Female, Lesbian, Intersex, Non-binair, Trans en Agender.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12