Lombok Festival kondigt programma 2019 aan
Wijk levert grote bijdrage aan satellietprogramma van Le Guess Who?
Lombok festival heeft vandaag het programma voor de editie van dit jaar bekendgemaakt. Het satellietprogramma van Le Guess Who? vindt plaats op vrijdag 8 november. Het gratis toegankelijke festival is een viering van de culturele diversiteit van de gelijknamige Utrechtse wijk, opgezet samen met verschillende locaties, muzikanten, sleutelfiguren en bewoners.
Tijdens Lombok Festival vinden op verschillende locaties in de wijk optredens en activiteiten plaats. Behalve muziek zijn er ook exposities, poëzie, lezingen, dans en speciale samenwerkingen. Net als vorig jaar opent de Ulu Moskee de deuren voor rondleidingen aan festivalbezoekers en kun je op de markt op het Moskeeplein eten proeven uit allerlei wereldkeukens, gemaakt door thuiskoks uit de wijk.
Het doel van Lombok festival is om samen met de wijk een festival te organiseren. De bewoners en ondernemers in de wijk zijn daarom ook actief uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan het programma. Locaties die vorig jaar ook al meededen zijn Molen de Ster, de Antoniuskerk, De Voorkamer, Wishing Well West, Levantine, Ubuntuhuis en Kopi Susu. Nieuwe locaties dit jaar zijn Perron West, Instock Utrecht en The Anthony Hotel.
Bewonersorganisatie Wishing Well West presenteert onder meer een optreden van de muzikanten Najib Cherradi & Sandib Bhattacharya. Ontmoetingsplek De Voorkamer organiseert onder meer een dialoog over het samenleven in het veranderende Lombok en presenteert een aantal storytellers en muzikale acts vanuit allerlei verschillende muziektradities. Casco Art Institute is bij de Voorkamer aanwezig met een koffiemobiel, waar kunstenaars Merel Zwarts en Babi Badaloy gesprekken aangaan over kunst, meertaligheid en misverstand versus begrip.
The Anthony Hotel, dat voor het eerst meedoet, presenteert een programma dat is samengesteld door Lombokker Peter Hagenaar. Hagenaar maakte een programma rondom de oneerlijke nootmuskaat-industrie op de Banda eilanden. De ‘Nootmuskaat Ceremony’ bestaat uit traditionele muziek uit de Banda, een krijgsdans performance door Pika Nendissa en een modeshow met Molukse kleding door Istemewa. Het Ubuntuhuis host de voorstelling ‘Op Weg Naar Vrijheid’ door Ud-speler Monir Goran en dichter Baban Kirkuri. Beide Koerdische artiesten vertalen hun vluchtverhaal naar een voorstelling die de betekenis van het leven in een vrij land onderzoekt.
De volledige line-up is te vinden op de Facebook-pagina en in het Facebook-event van Lombok Festival en op de website van Le Guess Who?.
Te zien: Lombok Festival, vrijdag 8 november 2019 (15.00 - 21.00 uur) @ Lombok Utrecht