3voor12 Utrecht

Moshen in de carwash

Diy-feestjes in de nieuwste underground locatie van Utrecht

Een gekraakte voormalige autowasstraat is sinds ruim een jaar één van de nieuwste undergound locaties van Utrecht. De afgelopen periode waren er verschillende feestjes. Wij namen een kijkje tijdens de laatste punkavond.

Ons oog viel voor het eerst op deze relatief nieuwe plek tijdens De Nacht Staat Op. Op weg naar dB’s zagen we dat er op een voor ons onbekende plek ook een feestje werd gevierd. Dat bleek Carwash Utrecht te zijn, niet alleen in naam maar ook in het echt een voormalige autowasstraat. Inmiddels weten we dat de carwash begin 2021 gekraakt is. Sinds dit jaar zijn er exposities en als externe partij kun je er ook je eigen diy-muziekfeestje organiseren. De krakers verzorgen dan de bar, de organiserende partij moet zelf de apparatuur regelen. De afgelopen periode zijn er op deze manier al verschillende elektronische-, hiphop- en punkavonden geweest. De acts en bands spelen daarbij letterlijk tussen de wasrollen van de oude wasstraat. 

Vorige week waren we bij zo’n avond met Oskoed Slotters, Pizza Knife en Birth of Manuel. De Moordrechtse skate-punkband Oskoed Slotters zocht al een tijdje naar een plek in Utrecht om op te treden en kwam uit bij de Carwash. Ze nodigden hun Utrechtse vrienden Birth of Manuel (hardcorepunk) en Pizza Knife (garagepunk) uit voor een heuse punknight. Birth of Manuel opende de avond en zorgde er samen Pizza Knife en Oskoed Slotters voor dat de temperatuur in de Carwash flink opliep. Met veel zweet, bier en moshen waren alle ingrediënten voor een echte punknight aanwezig. Ook een over het geluid klagende buurman ontbrak niet. Nadat het geluid een beetje zachter was gezet konden de bands echter gewoon spelen. De avond werd afgesloten met een dj-set van Birth on Manual frontman Niels Koster en een aantal van zijn vrienden, waaronder ook TivoliVredenburg-programmeur Michiel Peeters.

Houd het insta-account van Carwash Utrecht in de gaten voor volgende feestjes.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12