3voor12 Utrecht

The Fire Harvest lanceert video bij ‘The Patient’

Nostalgische zwart-wit beelden in de nieuwe clip

Een jaar na het lanceren van het langverwachte debuutalbum Singing, Dancing, Drinking in mei 2016 lanceert The Fire Harvest een bijzondere clip. Het debuut van de slowcoreband, geproduceerd door Daniel Romano, werd vorig jaar goed ontvangen en nu is er een clip gemaakt bij het nummer ‘The Patient’. Afgelopen week kon je deze al exclusief zien op de Duitse site INTRO, wij brengen de video en het verhaal erachter nog eens bij je onder de aandacht.

De nieuwe clip van The Fire Harvest laat zwart-wit beelden zien van een ver verleden. Het zijn beelden van mannen met een sigaret in hun mondhoek, vrouwen met lange rokken, ouderwetse auto’s: het gewone leven in de twintigste eeuw. Hoewel het in eerste instantie misschien geen logische keuze is, passen de beelden toch goed bij het zwaarmoedige nummer. Maar het is natuurlijk niet zonder reden dat deze beelden gekozen zijn. Ze zijn afkomstig van de opa van de gitarist van de band, Nicolai Adolfs. Tussen 1948 en 1970 heeft hij het leven in het grensgebied tussen Nederland en Duitsland op film vastgelegd. Volgens Adolfs zelf passen deze beelden perfect bij de nostalgie van de band, en dat kunnen wij alleen maar beamen.

The Fire Harvest is in Utrecht te zien tijdens de Culturele Zondag Utrecht Centraal op maandag 5 juni. De band speelt om 13.00 uur op een showcase van Snowstar Records in Sterrenwacht Sonnenborgh.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12