3voor12 Utrecht

EKKO kort ontruimd na brand met veel rookontwikkeling

Vrijdagavondprogramma afgelast, zaal en publieksruimte onbeschadigd

In poppodium EKKO heeft vrijdag aan het eind van de middag een korte brand gewoed. Directeur Marlies Timmermans was één van de medewerkers die op dat moment in het pand aanwezig was. Volgens Timmermans ontstond de brand door kortsluiting tussen de tweede en derde verdieping, waarna het pand aan de Bemuurde Weerd tijdelijk ontruimd werd. De brandweer had de kleine brand snel onder controle. De schade als gevolg van de brand, waarbij veel rook te zien was, blijft zoals het er nu naar uitziet beperkt tot de kantoren. De zaal en naastliggende publieksruimte zijn onbeschadigd vertelde Timmermans. Toch zag EKKO zich genoodzaakt om het vrijdagavondprogramma af te gelasten. Door de afgelasting gaat de show van Coyoco en Love The System evenals het nachtprogramma Goede Vrijdag Dans Debacle niet door.

De kantoren zitten op de tweede en derde verdieping van het pand. Naast EKKO zelf huizen hier ook E-Ville Media en LiveBuild, dat projecten doet op het gebied van water, koffie en events. Deze kantoren zijn als gevolg van rook- en brandschade voorlopig onbruikbaar.

De schade aan het bezoekersgedeelte lijkt met waterschade aan de voorkant van het café beperkt. De rest van het weekend blijft EKKO ook dicht. De precieze schade wordt de komende dagen geïnventariseerd, waarna ook duidelijk wordt of de activiteiten van de komende week door kunnen gaan.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12