3voor12 Utrecht

Gaat Hoffbeat de Utrechtse scene verfrissen?

Café Hofman opent deuren voor live-elektronica

Hoffbeat is een initiatief van vijf studenten aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ze willen iets toevoegen aan de Utrechtse muziekscene: "Utrecht is een stad met een gevarieerd muziekaanbod, maar we vonden allemaal dat er iets miste”, zegt Richard Reijnders, één van de organisatoren. Het resultaat is Hoffbeat: een reeks muziekavonden toegespitst op het snijpunt van elektronische beats en traditionelere instrumentatie.

De reeks wordt gehost door Café Hofman en bestaat uit drie edities. Elke editie draait om acts die met minstens één been in de elektronische muziek staan en daarnaast beschikken over een sterk ‘live’ gehalte.

Hoffbeat begon als schoolopdracht, maar het concept heeft zich doorontwikkeld: "We chillden veel op Chet Faker, Disclosure en Flume. We zochten die ongedwongen vibe; je kan er op dansen, maar je kan er ook op chillen.” Wat deze artiesten volgens de organisatie gemeen hebben is het ‘live’ opbouwen van hun sets met synths en drumpads, maar ook keyboard en gitaar. “Live Electronic Beats is een opkomend genre wat in veel clubs en festivals (internationaal) al razend populair is.”

Het is een combinatie die ze missen in de Utrechtse scene, maar waarvan ze de ingrediënten al wel terugvinden. “Utrecht staat met meerdere clubs bekend om zijn elektronische muziek, maar heeft ook veel te bieden op het gebied van livemuziek, zoals jazz, blues en singer/songwriter.” Hoffbeat programmeert regionale artiesten die binnen het plaatje passen. 

De eerste editie stonden Tom Strik, Batobe en Upon 7 Woods op het podium. “Tom Strik maakt een samensmelting van techno, reggae en spoken word. Batobe maakt muziek die hij omschrijft als ‘intrigerende beats met de ballen van rock ’n roll’.” De overige edities volgen 7 juni en 5 juli. De line-up voor deze edities is nog niet bekend.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12