3voor12 Utrecht

Kijk terug: Radiohead vanaf de Domtoren

Stadsbeiaardier Malgosia Fiebig speelt een 'best of' set

Wie na hun mooie, ingetogen show op Best Kept Secret Festival nog zin had in wat meer Radiohead 'live' kwam afgelopen maandagavond in Utrecht goed aan zijn trekken. De Utrechtse stadsbeiaardier Malgosia Fiebig speelde daar samen met Jeroen van Veen (piano) en Nando Russo (percussie) een best of Radiohead vanaf de Domtoren.

De Radiohead-show was het slot van een reeks zomeravondconcerten vanaf de Domtoren die De Utrechtse Klokkenluidersvereniging elk jaar in de maanden juli tot en met augustus op maandag om 20.00 uur organiseert. Het slotconcert staat meestal in het teken van een artiest of band uit de popmuziek. Eerdere jaren waren er onder interpretaties van nummers van ABBA en Queen en dit jaar stond dus in het teken van Radiohead. Vanaf het Domplein, de Maartensbrug en het Buurkerkhof luisterden honderden fans en toevallige passanten toe.

Fiebig, Van Veen en Russo speelden de volgende nummers vanaf de Domtoren: 
1. Karma Police
2. Knives Out
3. Sail to the Moon
4. Street Spirit (Fade Out)
5. Subterranean Homesick Alien
6. Creep
7. All I Need
8. Exit Music (For a Film)
9. Let Down
10. Daydreaming
11. No Surprises
12. Paranoid Android

Voor degenen die er niet bij konden zijn (of wie de nummers nog een keer wil horen) heeft de Klokkenluidersvereniging een video-opname van het concert gemaakt, die op YouTube terug is te luisteren. Het concert begint op ca. 24 minuten.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12