3voor12 Utrecht

La Summerre is het nieuwe hiphopfestival van La Cassette

Hiphopcollectief creëert skateable podium en nodigt community uit bij nieuwe locatie Beton-T

Met optredens van Utrechtse OG Yannick Samson, die nu als IC7 door het leven gaat, de Haagse Sandor Dayala en als klap op de vuurpijl DJ Assault uit Detroit. Aangevuld met soulfood van de barbecue en voldoende ruimte voor skaten streeft het Utrechtse hiphop- en nachtcollectief La Cassette naar een feestzomer gevuld met positieve energie, block parties en good people

La Cassette maakt zich sinds 2018 hard voor een jonge, maar diepgewortelde urban culture community. Binnen de community creëert het Utrechtse collectief verbinding tussen dj’s, artiesten, fotografen en videomakers. “We opereren voornamelijk in de nacht, zowel on- als offline. In het donker groeit talent, ontstaan vriendschappen en ontwikkelt cultuur”, aldus Mees Gerkema, mede-eigenaar. 

Het afgelopen jaar werd verbinding met de community moeilijk gemaakt. Organisatie van feesten werd belemmerd en bijeenkomsten verboden, maar dat hield La Cassette niet tegen om de community bij elkaar te laten komen. Semi-illegaal organiseerde ze een zogeheten Tajine Dream in Park Transwijk, Kanaleneiland, om onder het mom van zelfgemaakte tajines (ondersteund door meerdere dj’s en ruim vloeiende alcoholica) toch samen te kunnen komen. Het feest in het park werd ten einde gebracht door twee politiehelikopters en lokale held, politievlogger Jan Willem. 

La Cassete Summerre
Waar de zomer eindigde, openden de clubs en dat heeft EKKO als geen ander geweten. Drie keer brak de La Cassette community een uitverkochte EKKO af. Een hiphop-energie vormde zich zoals Utrecht die lang niet heeft gevoeld. Die energie wordt nu meegenomen naar buiten. In samenwerking met SkatePark Utrecht, MUDcrew (verantwoordelijk voor het bouwen van de obstakels) en Beton-T realiseerde La Cassette een plek voor de Utrechtse partyscene, compleet met skateable podium.

Een plek die ruimte biedt om te verbinden en waar de community kan groeien. Een plek waar je panja mag worden terwijl je geniet van nieuw en gevestigd talent. Dat gebeurde al op 23 juli met een line-up waar je ‘Uuuuu’ tegen mag zeggen. Inmiddels vaste La Cassette-naam Velez en nieuwere PassionDeez, warmden de vloer op voor De Schuurman die je allang moet kennen van bijvoorbeeld deze bubbling-boilerroomset. Veel hitte op de betonnen vloer. Met La Cassette Summerre gaan de communitybuilders terug naar de essentie van hiphop: good music, good food and good people. 

De tweede editie van La Cassette Summere start zaterdag 13 augustus 2022 om 14.00 uur bij Beton-T, Utrecht. De derde editie is een maand later, op 10 september. Tickets en informatie vind je via Instagram of via de website van La Cassette.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12