3voor12 Utrecht

Na een lange stilte blijkt Niek Pronk getransformeerd in Car Pets

Utrechts drietal komt met sterke EP en deels geanimeerde videoclip

Deze week verscheen de eerste EP van de nieuwe Utrechtse band Car Pets. Hoewel nieuw misschien niet helemaal het juiste woord is. Car Pets is namelijk een doorontwikkeling van de band Niek Pronk. Pronk bracht in 2015 onder zijn eigen naam het solo-album Taste uit, vond daarna twee bandleden in Paul Rijnbeek (basgitaar & toetsen) en Tijmen Ruizendaal (drums) en deed dat jaar samen met hen mee aan de Popronde.

In augustus 2016 verscheen de single ‘Heart’, waarvoor Pronk - die illustrator is - een mooie interactieve video maakte. Daarna werd het stil rond het drietal en even dachten we dat de band gestopt was. Tot deze week, toen er opeens een hele EP op de digitale platforms stond en tegelijkertijd een video voor het nummer ‘Drive’ werd gepresenteerd. De band was dus niet gestopt maar bleek sinds de release van ‘Heart’ juist veel met elkaar gespeeld te hebben wat resulteerde “in een eigenzinnige sound, een hoop nieuwe muziek én een nieuwe bandnaam: Car Pets”, zoals de band aan The Daily Indie vertelde. Met Drive Without Snake presenteert de band zich voor het eerst aan de buitenwereld.

Het zes nummers tellende Drive Without Snake laat een divers geluid horen: van het jungle beat-achtige begin van het uptempo ‘Hell on Earth’ tot het ingetogen begin van de single ‘Drive’, dat onderbroken wordt door felle gitaaruithalen, of ‘The Load’ waarvan het begin wel geïnspireerd lijkt door de Engelse band James. Herkenbaar in alle nummers is de stem van Pronk, die meestal in de hogere registers zit maar soms ook lekker gromt en schreeuwt. De clip bij ‘Drive’ bestaat uit filmbeelden die de band heeft geschoten in de MotorMusic studio in Mechelen, waar de EP is opgenomen.

Volgend nieuw materiaal zal waarschijnlijk minder lang op zich laten wachten. Binnenkort verschijnt in ieder geval een video van het nummer ‘Hell On Earth’. Ook is de band bezig met de voorbereidingen van een nieuw album, dat ze gaan opnemen in de EpicRainbowUnicornStudio van Simon Akkermans. Eind 2018 verwachten ze weer met nieuwe muziek te komen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht