3voor12 Utrecht

The Bakery presenteert skatepunk festival HANGAR

FFOOSS en Iguana Death Cult zijn eerste namen

Op zaterdag 4 augustus presenteert het Utrechtse platenlabel The Bakery op skatespot De Yard het HANGAR festival: een skatepunk festival waarbij muziek je samen met de Utrechtse skatescene terug moet brengen naar de tijd van Tony Hawk’s Pro Skater 2 en 3. Met het Utrechtse thrash-pop duo FFOOSS en de Rotterdamse protopunkband Iguana Death Cult als eerste twee aangekondigde namen is de toon stevig gezet.

“Het idee ontstond toen wij met een paar vrienden bij een avond in Kytopia stonden, en we ons afvroegen waarom wij niet een eigen festival organiseerden… En ja, waarom niet, eigenlijk”, vertelt een lachende Max Beekman wanneer we hem vragen over het ontstaan van HANGAR. “Het idee was er eigenlijk vrij snel. We vinden de hele skatescene al lang heel interessant. De skatemerken worden ondertussen door iedereen bewust of onbewust gedragen. Het is overal.”

Hij vervolgt: “Ook hadden we allemaal goede herinneringen aan de Tony Hawk’s Pro Skater spellen. De tijd waarin die spellen uitkwamen was voor ons vrij onbezorgd. Het enige wat je toen deed was buiten hangen met vrienden, bier drinken en luisteren naar goede muziek. Het is dus een beetje een combinatie van dingen: een voorliefde voor skaten, de Tony Hawk videospellen en het hele onbezorgde gevoel. Wij proberen met dit festival dat weer te herleven. Niet moeilijk doen, maar gewoon lekker hangen met je vrienden met bier en muziek.”

Dat het idee van een Tony Hawk’s Pro Skater avond gevuld met muziek werkt, bewees John Coffey nog in 2016 door de muziek van het spel live te vertolken. En met een setting als skatespot De Yard - een plek die al jaren als een walhalla voor skateboarders van over de hele wereld geldt - en samenwerkingen met merken als FALUS en Skatepark Utrecht lijkt die mix van een échte skatescene tijdens HANGAR te gaan lukken. Over-the-top skatecontests met pro’s, stevige livemuziek, een zonnetje en bier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht