3voor12 Utrecht

Dit zijn de finalisten van de Utrecht Popprijs 2017

Simplify, Djangus, TWINS en Skumbek staan donderdag 14 december in Cloud Nine

De Utrecht Popprijs is de overkoepelende bandwedstrijd voor alle bands uit de Provincie Utrecht. De winnaars van de lokale bandwedstrijden in de provincie hebben eind oktober tijdens een halve finale uitgemaakt wie er door mocht naar de finale in de Cloud Nine van TivoliVredenburg. Dít zijn de bands die op donderdag 14 december in de finale staan:

Simplify
Het vijfkoppige Simplify deinst niet terug voor een scheurende gitaarsolo. De rockband gaat al acht jaar mee en won in 2011 de Grote Prijs in Leusden. De lekkere rockstem van frontvrouw Laurie Huurdeman en de ruige gitaarpartijen van gitaristen Rob de Ridder en Thomas Meuwese nodigen uit tot een wild potje headbangen en meezingen. 

Djangus
Djangus is koning in het samenbrengen van verschillende muziekstijlen. Funk, soul, pop, rock, hiphop en gospel, geen combinatie is te gek voor de band. Frontman Django Boegheim staat als solo-artiest bekend om zijn ingetogen, akoestische nummers. Samen met gitarist Mart Wijker, bassist Guyon van Vliet en drummer Luc van Dijk tovert hij de ingetogen muziek om naar een dansbare liveact. 

TWINS
De debuutsingle van TWINS verscheen op Record Store Day 2017 op een cassettebandje. Het sprankelende 'Trigger' kon rekenen op een positieve ontvangst. De gelaagde droompop van de vijf Amersfoorters is geïnspireerd door Moss, Klangstof en FEWS. Tim Thomassen en Ilse van Puijenbroek, bekend van Palmer en Drunk Soda, vormen het brein achter de melancholische nummers. 

Skumbek
In juni won Skumbek in De Helling de Utrechtse bandwedstrijd Clash of the Titans. Vijf maanden later is het alweer tijd voor de volgende finale voor de band. In de zoektocht naar diversiteit combineert het powertrio hiphop, jazz en rock met spoken word, zang en rap. Het levert een frisse en eigenaardige live-performance op waarin tekst centraal staat.

Te zien: finale van de Utrecht Popprijs, donderdag 14 december 2017 @ Cloud Nine, TivoliVredenburg (tijdens het juryberaad speelt de winnaar van vorig jaar, Ziggy Splynt)

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12