Zondag vond in Stathe voor de elfde keer de halve finale van de Utrecht Popprijs plaats. Acht winnaars van lokale muziekprijzen presenteerden zich aan de jury en het publiek. Slechts vier bands konden door naar de finale op 14 december in TivoliVredenburg.

Met een ruig hardrockoptreden inclusief veel headbangen en ontblote bovenlichamen, opent Dutch Balls de Utrecht Popprijs met een knal. De mannen omschrijven hun muziek als ‘keihard-gasgeven-en-naar-de-tering-gaan-hardrock’. Searching for Relief pakt dit geluid door met een post-hardcore, screamo en energiek optreden. De band won eerder de Kleine Prijs van Nieuwegein, waar ze het opnamen tegen bandjes als Seven to Eleven en Blind Ambition.

Na deze ruige start is het de beurt aan DJANGUS. Deze band bestaat uit Django Boegheim, Mart Wijker, Guyon van Vliet en Luc van Dijk. Boegheim maakt normaal akoestische nummers, maar met de toevoeging van de drie andere bandleden ontstaat er een dansbare combinatie van rock, pop, funk en soul. Daarna is het aan Sticky Sweet om de het publiek en de jury, bestaande uit Rachel Louise, Armel Paap (RONDÉ), Oliver Alexander en Daan Crone (o.a. La Corneille), te imponeren. Geïnspireerd door verschillende genres maakt de band energieke, dynamische rocknummers, die het publiek vermaken.

TWINS bij de Utrecht Popprijs

De vijfde band en winnaar van de Grote Prijs van Leusden is Simplify. Hun muziek is te omschrijven als rock met snufjes hardrock. De band begon in de brugklas onder de naam ‘Motion’ en is inmiddels vaak te zien in Amersfoortse kroegen en poppodia. Na het optreden volgt het dromerige indieproject TWINS van Tim Thomassen en Ilse van Puijenbroek. Het Amersfoortse duo is één van de protegés van Fluor. Hun muziek zit vol aanstekelijke melodieën en aanwezige synths.

De één na laatste band is Skumbek. Het trio won in mei Clash of the Titans, was in september te zien bij Club 3voor12 en staat nu in een vol Stathe. Skumbeks muziek is een verfrissende mix van rock en hiphop op deze avond, de nummers zijn helemaal Nederlandstalig. Met een mix van grunge, blues, rock en elementen van punk, sluit Electric Memories daarna de Utrecht Popprijs af. De band was de winnaar van de Grote Prijs van Leidsche Rijn.

Rond een uurtje of zes gaat de jury in beraad. De vier bands die doorgaan naar de finale zijn Simplify, DJANGUS, TWINS en Skumbek. 14 december zijn zij te zien in TivoliVredenburg en zal de winnaar van de Utrecht Popprijs gekozen worden.

Gezien: DJANGUS, Electric Memories, Searching For Relief, Skumbek, Sticky Sweet, Dutch Balls, Simplify en TWINS, zaterdag 29 oktober 2017 @ Café Stathe