3voor12 Utrecht

Volle worp talenten op zomereditie 2017 van A Day in the Forest

Maar liefst 20 acts spelen op 9 juli op Landgoed De Paltz

Nauwelijks vier maanden na de wintereditie staat op zondag 9 juli op Landgoed De Paltz in Soest de zomereditie van ons favoriete diy-festival A Day in the Forest voor de deur. Naast de vertrouwde optredens van de grondleggers van het festival - Bo Menning (Aestrid), Willem Wits (Willem Wits), Marnix Dorrestein (IX) en Jurriaan Sielcken (Aestrid, producer) - bestaat de line-up vooral uit getalenteerde acts uit hun netwerk. Alle acts hebben een relatie met de organisatoren en de muziekscene uit Soest en Baarn.

Tijdens ADITF proberen veel acts nieuw werk uit of spelen ze in een bijzondere samenstelling. Zo is er een unieke show van LUWTEN, Nana Adjoa en Sofie Winterson. Het drietal ging naar Indonesië om daar een aantal concerten te doen en nieuw materiaal te schrijven, en dat beviel zo goed dat ze op 9 juli optreden als trio. Daarnaast is er de snoeiharde fuzzrock van het trio Bartek, dat half april zijn debuutalbum heeft gepresenteerd. Ook Demi Mazurka is live te zien met nummers van het debuutalbum Come Out and Play Aestrid speelt bijna traditiegetrouw op het festival, en deze keer hoor je veel nieuwe nummers die ze een aantal maanden geleden in Canada op hebben genomen. Er is niet alleen muziek: het bewegingstheater vijftal MAN II CO doet hun voorstelling 'WHEN WE CRIED CONFETTI' op een geheime locatie ergens op het landgoed.

De volledige line-up van het festival is: Aestrid, Bartek, Coppersky, Daniel van Loenen, Demi Mazurka, Diamanda La Berge Dramm, Fungo Batt, IX, De Luie Honden, LUWTEN + Nana Adjoa + Sofie Winterson, MAN II CO, Mevrouw Tamara, Orange Maplewood, Oskamp, Slapen in de Armen van de Ruismachine, Someone, De Spullenmannen, Ron Jagers, Willem Wits en Wout Gruijters.

A Day in the Forest duurt van 12.00 tot 22.00 uur vraagt geen entreeprijs, maar je betaalt wat je wil/kunt missen, Pay What You Can dus. Met de opbrengst worden de artiesten en cateraars beloont voor hun werk. Meer informatie en praktische zaken over het festival vind je in het Facebook-event.

Bekijk ook ons verslag van vorig jaar.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12